Πάτρα: Η Νορβηγική ταινία "Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ" την Κυριακή 12/2 το πρωί στο Πάνθεον

Παρασκευή, Φεβρουάριος 10, 2023 - 9:52πμ
Σε συνδιοργάνωση του "Γυμνού Οφθαλμού" - Η πρώτη προβολή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί & ανήκει στην Ακαδημία της Α.Σ Νίκης Προαστείου, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει στη 13:00

Μία σημαντική κινηματογραφική εκδήλωση στην οποία ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Τέχνης και Πολιτισμού "Γυμνός Οφθαλμός" είναι συν-διοργανωτής θα γίνει αυτή την Κυριακή 12/2/2023 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη.
Όπως αναφέρει ο Νίκος Καββαδίας του «Γυμνού Οφθαλμού», μετά από πρόσκληση του Χρήστου Μοσχόπουλου, ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια (κι από καρδιάς τον "Ευχαριστώ!" για την μοναδική ευκαιρία, που μου δίνει:

στην Μεγάλη Οθόνη του λατρεμένου "Πάνθεον", μέσα από τις Κινούμενες Εικόνες και την Στρογγυλή Θεά, να συναντηθώ με την πιτσιρικαρία, η οποία, όσο μεγαλώνω αποτελεί όλο και πιο πολύ την μοναδική μου ελπίδα).

Μέσα από τις δύο Κυριακάτικες προβολές στο "Πάνθεον", στις 11 το πρωί και στη 1 το μεσημέρι, μου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να εκπληρώσω - έστω ένα μικρό κομμάτι του - το Όνειρο, που κουβαλάω στο Νου και στην Καρδιά μου, δεκαετίες τώρα:

να αναδείξω μέσα από την Τέχνη του Κινηματογράφου (κι όχι μόνο) το Πραγματικό Πρόσωπο της Στρογγυλής Θεάς.

Τέλος, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευτυχία μου, που με αφορμή την διπλή Κυριακάτικη προβολή της ταινίας "Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ" του Άριλντ Άντρεσεν στο Πάνθεον, μου δίνεται η ευκαιρία να ξανασυνεργασθώ με την Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ του ΆΡΙΛΝΤ ΑΝΤΡΕΣΕΝ

(2010 | Νορβηγία | έγχρωμη Ι διάρκεια 90′ | ηλικίες 10+)

Ο Γιό (Jo) είναι ένας δεκατριάχρονος, που έχει χάσει τον πατέρα του και ζει με την υπερπροστατευτική μητέρα του, που προσπαθεί να τον πείσει, ότι η ζωή, όπως και το ποδόσφαιρο, είναι γεμάτη από κινδύνους.

Είναι, σχεδόν, άριστος μαθητής και τερματοφύλακας της...συμφοράς.

Τα σκληρά πειράγματα των συμμαθητών του στο Σχολείο δυσκολεύουν πολύ την ζωή του, ενώ, παράλληλα, όπως όλοι οι συνομήλικοί του, κυνηγάει με μανία την περιζήτητη αυτοκόλλητη κάρτα του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Ώσπου μια μέρα, ο ερχομός στην τάξη μιας νέας μαθήτριας, της Μαρί, θα αλλάξει την ζωή του...

Θα τον κάνει πιο δυνατό, με αποτέλεσμα να μην ανέχεται πιά τα πειράγματα, ενώ θα κάνει και την καρδιά του να κτυπήσει δυνατά.

Στο τέλος η Μαρί θα καταφέρει και το ακατόρθωτο: Ο Γιό, έχοντας αποκτήσει την χαμένη αυτοπεποίθησή του, θα σταθεί χωρίς φόβο και κάτω από τα...δοκάρια σαν τερματοφύλακας!

Σελίδα των προβολών στο facebook: https://www.facebook.com/events/1933637313646626/1933637323646625
*Η αφίσα είναι ακόμα μια εξαιρετική δημιουργία του sin pge.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Πανελλήνιο Πρόγραμμα soccer+ παρουσιάζει σε διπλή προβολή την ταινία "Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ" του Άριλντ Άντρεσεν (Keeper'n til Liverpool / The Liverpool Goalie - Arild Andresen).

Οι δύο προβολές της ταινίας θα γίνουν την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, στον κινηματογράφο Πάνθεον (Δημητρίου Γούναρη 34, τηλ.: 2610 325778).

Η πρώτη προβολή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και ανήκει στην Ακαδημία της Α.Σ Νίκης Προαστείου, ενώ η δεύτερη, που θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι (13:00), ανήκει στην Ακαδημία του Δαβουρλής Κ' 92.

Όσες από τις Ακαδημίες soccer+ Αχαΐας επιθυμούν να παραβρεθούν σε μία από τις δύο προβολές δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, Χρήστο Μοσχόπουλο στο 6936122849.

*Στο περιθώριο των προβολών θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας της Α.Σ Νίκης Προαστείου, ενώ το παρών στην εκδήλωση θα δώσει η Vodafone CU, που στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό και θα παρέχει από την πλευρά της ένα νέο αριθμό.

Οι προβολές γίνονται με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Συνδιοργανωτής των προβολών όπως προείπαμε, είναι ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Τέχνης και Πολιτισμού "Γυμνός Οφθαλμός", υποστηρικτής η Vodafobe CU, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια των προβολών έχει ο Νικόλαος Ε. Καββαδίας.



Υποστήριξη: SilkTech