Οι πέντε προπονητές που... επιβίωσαν στο Survivor της Superleague για το 2022

Κυριακή, Ιανουάριος 1, 2023 - 5:00μμ
Παραμονή, τίτλος, καλή αγωνιστική εικόνα και... εμπιστοσύνη είναι μερικά από τα συστατικά που άφησαν πέντε προπονητές σταθερούς στη θέση τους

Η καρέκλα στους ελληνικούς πάγκους είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα... ηλεκτρική και κάθε αρνητικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί και ένα βήμα προς την έξοδο για κάθε ομάδα. Πλέον έχει γίνει... δύσκολο να ολοκληρώσει ένας προπονητής τη σεζόν, πόσο μάλλον ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος με την επιβεβαίωση να έρχεται από το φετινό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα μόλις πέντε κόουτς κατάφεραν να ξεκινήσουν και να τελειώσουν τον φετινό χρόνο στον ίδιο πάγκο. Ο λόγος για τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Ραζβάν Λουτσέσκου, Κρις Κόλμαν, Γιάννη Αναστασίου και Δημήτρη Σπανό, οι οποίες κατάφεραν να... επιβιώσουν και το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο τα πεπραγμένα τους.
Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)
Δικαίως βρίσκεται σε αυτή τη λίστα καθώς είναι ο άνθρωπος που... αναγέννησε τον Παναθηναϊκό και από την πρώτη του κιόλας σεζόν, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στην άκρη του πράσινου πάγκου από το καλοκαίρι του 2021 και μέσα στο 2022 έφερε το τρόπαιο στο «τριφύλλι», αγωνίστηκε στην Ευρώπη κόντρα στη Σλάβια Πράγας και ολοκλήρωσε το έτος ως πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα.

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)
Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ την ίδια περίοδο που ο Παναθηναϊκός προσέλαβε τον Γιοβάνοβιτς. Η πορεία του Δικεφάλου στο Europa Conference League (προημιτελικά), ο δρόμος μέχρι τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και η έξοδος στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν, ήταν τα συστατικά που κράτησαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και εκείνος κατάφερε να ολοκληρώσει το 2022 ως τεχνικός του Δικεφάλου έχοντας συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Κρις Κόλμαν (Ατρόμητος)
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της λίστας, ο Κρις Κόλμαν δεν ανέλαβε τον Ατρόμητο από το καλοκαίρι του 2021 αλλά μόλις άλλαξε ο χρόνος. Συγκεκριμένα ο Ουαλός κόουτς βρίσκεται στην ομάδα του Περιστερίου από την 7η Γενάρη του 2022 και βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας μέχρι και τώρα. Πριν αναλάβει, ο ελληνικός σύλλογος βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη και η δουλειά που έκανε ο έμπειρος προπονητής όχι απλώς τον κράτησε στην κατηγορία αλλά έχει δημιουργήσει και μία ανταγωνιστική ομάδα αυτή τη στιγμή.

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)
Ανέλαβε τις τύχες του Παναιτωλικού το καλοκαίρι του 2021 και τις πρώτες μέρες του 2022 έκανε δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό μέσα σε λίγες μέρες. Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε μία αρκετά καλή πορεία με την ολοκλήρωση της σεζόν και έτσι ανανέωσε τη συνεργασία του με την ελληνική ομάδα, κάνοντας εξαιρετικό ξεκίνημα στη Superleague και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το έτος ως κόουτς του Παναιτωλικού.

Δημήτρης Σπανός (Ιωνικός)
Αντιθέτως με τον Κρις Κόλμαν, ο Δημήτρης Σπανός είναι ο πιο... παλιός στη λίστα καθώς βρίσκεται στον Ιωνικό από το καλοκαίρι του 2020 και ήταν ο προπονητής που τον ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία. Το 2021/22, η ομάδα της Νίκαιας όχι απλά παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια αλλά ολοκλήρωσε τα play out ως πρώτος και αήττητος σε εκείνο το mini πρωτάθλημα. Η παραμονή του Έλληνα προπονητή ήταν αναμενόμενη και παρά το κακό ξεκίνημα της φετινής χρονιάς αλλά και τις δηλώσεις περί... παραίτησης, ο έμπειρος κόουτς ολοκληρώνει το 2022 ως τεχνικός του Ιωνικού.

gazzeta.gr

Υποστήριξη: SilkTech