Πέρασαν Αγγλία και ΗΠΑ, τα δύο πρώτα ζευγάρια στους "16" (Φωτό&βίντεο)

Τρίτη, Νοέμβριος 29, 2022 - 11:11μμ
Δύο γκολ ο Ράσφορντ

Έπεσε η αυλαία του δεύτερου ομίλου με μεγάλες κερδισμένες την Αγγλίας και τις ΗΠΑ. Οι Άγγλοι επικράτησε 3-0της Ουαλίας και σφράγισαν την πρώτη θέση, ενώ οι Αμερικανοί με τη νίκη τους 1-0 κόντρα στο Ιράν προκρίθηκαν ως δεύτεροι.

Έτσι, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (03/12, 17.00) την Ολλανδία, ενώ η Αγγλία θα παίξει την Κυριακή (04/12, 21.00) απέναντι στη Σενεγάλη.
Τα δύο πρώτα ζευγάρια των 16

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
17:00 Ολλανδία - ΗΠΑ, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
21:00 Αγγλία - Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Στη συνέχεια ο νικητής του ζευγαριού Ολλανδία - ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον πρώτο του τρίτου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Μεξικό) με τον δεύτερο του τέταρτου (Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Τυνησία), ενώ ο νικητής του Αγγλία - Σενεγάλη θα παίξει με την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι του πρώτου του τέταρτου ομίλου με τον δεύτερο του τρίτου.

Ιράν - ΗΠΑ 0-1: Στους 16 οι Αμερικανοί με πρωταγωνιστές Μακένι και Πούλισικ


Οι ΗΠΑ έγιναν η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε από το 2ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, ύστερα από τη νίκη 1-0 επί του Ιράν για την τελευταία αγωνιστική, χάρη σε γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ που σκόραρε και τραυμαυτίστηκε. Με Ολλανδία στους 16 οι Αμερικανοί.

Ο Κρίστιαν Πούλισικ σημείωσε με αυτοθυσία το μοναδικό γκολ των ΗΠΑ στη νίκη 1-0 επί του Ιράν, το οποίο οδήγησε στην προσπέραση των Αμερικανών και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο 2ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, που οδηγεί στη φάση των 16.

Η πέμπτη πρόκριση από φάση ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου φέρνει τις ΗΠΑ αντιμέτωπες με την Ολλανδία το Σάββατο στις 17:00 και αφήνει τους Ιρανούς εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Το Ιράν είχε την πρώτη καλή επίθεση του αγώνα χωρίς να καταλήξει σε τελική, όμως αυτό αποδείχθηκε εξαίρεση στον κανόνα. Οι Αμερικανοί είχαν το πάνω χέρι στο 1ο ημίχρονο και δεν απειλήθηκαν άλλη φορά. Σε αυτό το διάστημα πρόλαβαν να κάνουν εννέα τελικές και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αν ο Τιμ Γουεά ήταν πιο προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσε τις ευκαιρίες του.

Με κατοχή μπάλας άνω του 60% και το Ιράν να έχει οπισθοχωρήσει προσπαθώντας να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση, οι παίκτες του Γκρεγκ Μπερχάλτερ έψαχναν την "τρύπα" που θα τους έδινε τη δυνατότητα να φτάσουν στο γκολ. Ο δραστήριος Σερζίνιο Ντεστ τη βρήκε στο 38', έκανε κίνηση από δεξιά στην πλάτη της άμυνας πήρε την πάσα από τον πολύ καλό Γουένστον Μακένι και με το κεφάλι τροφοδότησε τον Κρίστιαν Πούλισικ. Ο αρχηγός των ΗΠΑ σκόραρε από κοντά, όμως τραυματίστηκε στη σύγκρουσή του με τον Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ.

Αν και ο σκόρερ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα. Δεν ήταν η πρώτη αναγκαστική του αγώνα όμως, αφού στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους ο Μίλαντ Μοχαμάντι της ΑΕΚ υπέστη μυϊκό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή και για το Ιράν και ο Σαμάν Γκοντός που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ήταν υπεύθυνος για την πρώτη τελική της χώρας του, μία ακίνδυνη κεφαλιά στο 52'.

Οι αλλαγές των δύο ομάδων έριξε λίγο το τέμπο και αύξησε τα σκληρά μαρκαρίσματα. Οι Αμερικανοί παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι πάντως και δεν κινδύνεψαν άμεσα με κάποιο γκολ, έστω κι αν το Ιράν κυκλοφορούσε κάπως καλύτερα την μπάλα.

Οι αναγκαστικές αλλαγές συνεχίστηκαν, όπως και οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις των δύο προπονητών, με τις διακοπές να ευνοούν τους Αμερικανούς. Η Αγγλία είχε "κλειδώσει" τη νίκη στο άλλο παιχνίδι και οι ΗΠΑ γνώριζαν την τύχη τους.

Ένα γκολ του Ιράν θα ήταν αρκετό για να φέρει τα πάνω κάτω, με τον Κάρλος Κεϊρόζ να ρίχνει στο παιχνίδι και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά να αποσύρει τον Εσχάν Χατζισαφί. Ένα μακρινό σουτ του Σαϊντ Εζατολαχί ήταν η πιο επικίνδυνη στιγμή από την κεφαλιά του Γκοντός στο 52', όμως όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο το παιχνίδι μεταφερόταν στο γήπεδο των ΗΠΑ.

Η πίεση οδήγησε σε δύο επικίνδυνες στιγμές των Ιράνών, όμως οι Αμερικανοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους και κράτησαν το μηδέν στην εστία του Ματ Τέρνερ, με συνέπεια να προκριθούν στα νοκ άουτ για τρίτο σερί Μουντιάλ που αγωνίζονται.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ραζεϊάν, Μ. Χοσεϊνί, Πουραλιγκαντζί, Μοχαμαντί (45+2' Καριμί), Νουρολαχί (71' Νουρολαχί), Εζατολαχί, Χατζισαφί (71' Τζαλαλί), Γκολιζαντέχ (78' Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46' Γκοντός), Ταρεμί

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (82' Μουρ), Κάρτερ Βίκερς, Ριμ, Ρόμπινσον, Μακένι (64' Ακόστα), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (82' Ζίμερμαν), Σάρτζεντ (78' Ράιτ), Πούλισικ (46' Άαρονσον)

Ουαλία - Αγγλία 0-3: Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι

Η Αγγλία ήταν ισοπεδωτική στο δεύτερο μέρος του βρετανικού ντέρμπι και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ (δύο γκολ) σκόρπισε με 3-0 την Ουαλία, για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο και να δώσει ραντεβού στους 16 με την Σενεγάλη.

Το βρετανικό ντέρμπι, 104ο στην ιστορία των δύο ομάδων και πρώτο σε τελικά Μουντιάλ, είχε μία υπερήφανη θριαμβεύτρια και αυτή ήταν η εθνική Αγγλίας. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τράκαρε σε αμυντικό τείχος στο πρώτο μέρος απέναντι στην Ουαλία αλλά στο δεύτερο όχι απλά το τρύπησε αλλά το κατεδάφισε, με τον Μάρκους Ράσφορντ να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ και να την οδηγεί με τα δύο γκολ που πέτυχε σε μία τεράστια νίκη -από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη- με σκορ 3-0.

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Πήρε την πρωτιά στον όμιλο με θρίαμβο στο βρετανικό ντέρμπι
Αποτέλεσμα που εκτόξευσε τα τρία λιοντάρια στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και την στέλνει πάνω στην Σενεγάλη (πήρε την δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο), με τις δύο ομάδες να αναμετριόνται το βράδυ της Κυριακής (4/12, 21:00) στη φάση των 16 του Μουντιάλ, με έπαθλο ένα χρυσό εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η Αγγλία μπήκε στο βρετανικό ντέρμπι έχοντας και το μαξιλαράκι της ισοπαλίας σε αντίθεση με την Ουαλία που ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχει πάντως τον έλεγχο σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος.

Αυτό το πέτυχε μέσω κατοχής της μπάλας που έφτασε στο 76%, με τα τρία λιοντάρια να την κυκλοφορούν κυρίως έξω από τη μεγάλη περιοχή των Ουαλών ψάχνοντας να βρουν τρύπες στην καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των δράκων και τους παίκτες του Πέιτζ να αμύνονται μαζικά, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να διαφυλάξουν το μηδέν και να βρουν μία στιγμή για να "κλέψουν" το αποτέλεσμα.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δύο σημαντικές στιγμές. Η πρώτη στο 10ο λεπτό, με τον Κέιν να βρίσκει με μπαλιά τρύπα τον Ράσφορντ που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά το πλασέ του φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκρούεται από τον κίπέρ Γουόρντ που βγήκε εκτός εστίας και του έκλεισε εξαιρετικά το οπτικό πεδίο.

Η δεύτερη καλή στιγμή για τα λιοντάρια ήρθε τη μοναδική φορά που βρήκαν ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ να ξεδιπλώνεται ταχύτατα στο 38ο λεπτό και τον Φόντεν να κάνει δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε άουτ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς γκολ αποδυτήρια αλλά με την Αγγλία να αισθάνεται αδικημένη βάσει της εικόνας της, με τη δικαίωσή της να έρχεται ωστόσο πολύ γρήγορα και εις διπλούν. Για την ακρίβεια στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τα τρία λιοντάρια να ξαναμπαίνουν με άγριες διαθέσεις στο χορτάρι και να κατασπαράζουν αγωνιστικά τους Ουαλούς.


Το έκαναν μάλιστα μέσα σε χρόνο dt, αφού κούνησαν δις τα δίχτυα μέσα σε δύο λεπτά! Το 1-0 έγινε από στημένη φάση στο 50' όταν ο Ράσφορντ νίκησε με σεμιναριακή εκτέλεση φάουλ τον Γουόρντ ενώ στο 51' ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεψε μπάλα, για να ακολουθήσει ασίστ του Χάρι Κέιν στον Φιλ Φόντεν και το 2-0 από τον εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι με κοντινό πλασέ.


Η Ουαλία προσπάθησε να αντιδράσει μετά το τεράστιο σοκ που δέχτηκε όμως ούτε ο Τζέιμς (το εξαιρετικό σουτ του έφυγε άουτ) ούτε ο Μουρ (το σουτ του αποκρούστηκε από τον Πίκφορντ) μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, με τον τρελό ρυθμό του δευτέρου μέρους να αρχίζει να καταλαγιάζει μετά το 60' όταν ο Σάουθγκεϊτ προχώρησε σε αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Ακόμα και έτσι όμως η Αγγλία δεν σταμάτησε να ψάχνει για ένα ακόμα γκολ και το βρήκε στο 68', με τον Ράσφορντ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Ουαλίας και μετά από ωραία ατομική ενέργεια να εκτελεί τον Γουόρντ, για να γράψει το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Με αυτή τη φάση έπεσαν ουσιαστικά και οι τίτλοι τέλους στο βρετανικό ντέρμπι, με την Αγγλία να κάνει από εκεί και πέρα διαχείριση δυνάμεων και να φτάνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο φινάλε του ματς, έχοντας μάλιστα και ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη νίκη της.

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Νέκο Γουίλιαμς (36' Ρόμπερτς), Ρόντον, Μέπαμ, Ντέιβις (59' Μορέλ), Ράμσεϊ, Αμπάντου, Άλεν (81' Κόλγουιλ), Μπέιλ (46' Τζόνσον), Μουρ, Τζέιμς (77' Χάρι Γουίλσον)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (57' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65' Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58' Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75' Γκρίλις), Κέιν (58' Κάλουμ Γουίλσον)

Ολλανδία - Κατάρ 2-0: Άνετη πρόκριση στους 16

Η Ολλανδία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Κατάρ και χωρίς να φορτσάρει επικράτησε με 2-0 με γκολ των Χάκπο και Φρένκι ντε Γιονγκ, για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους 16 του Μουντιάλ μέσω της πρωτιάς στον 1ο όμιλο.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ έθεσε ως στόχο της Ολλανδίας στο Μουντιάλ του Κατάρ την κατάκτηση του τροπαίου εκφράζοντας την ακράδαντη πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του και το απόγευμα της Τρίτης (29/11) έγινε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Και αυτό γιατί οι οράνιε επιβλήθηκαν με 2-0 του Κατάρ που αποδείχτηκε σάκος του μποξ στον 1ο όμιλο (τρεις ήττες) και προκρίθηκαν στις 16 κορυφαίες ομάδες του τουρνουά παίρνοντας μάλιστα την πρώτη θέση που τους στέλνει πάνω στην 2η ομάδα του δεύτερου ομίλου.

Ο Κόντι Χάκπο (τρία γκολ σε ισάριθμα ματς της φάσης των ομίλων) στο πρώτο μέρος και ο Φρένκι ντε Γιονγκ στο δεύτερο υπέγραψαν την άνετη νίκη των οράνιε, με την Σενεγάλη να τους ακολουθεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια επικρατώντας την ίδια ώρα με 2-1 του Εκουαδόρ και κατακτώντας την 2η θέση.

Η Ολλανδία μπήκε στο χορτάρι του "Αλ Μπάιτ" με την ετικέτα του ακλόνητου φαβορί και το Κατάρ με εκείνον του απόλυτου αουτσάιντερ, με τις δύο ομάδες να δικαιολογούν απόλυτα τους τίτλους αυτούς στο πρώτο μέρος. Οι οράνιε πήραν από νωρίς τον έλεγχο και με διαρκή κυκλοφορία της μπάλας προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, με τους διοργανωτές να βρίσκονται σε θέση άμυνας και να αρκούνται σε κάποιες ξαφνικές αντεπιθέσεις.
Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση αλλά με τους οράνιε να φλερτάρουν με το γκολ ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές (ξεχώρισταν το σουτ του Μπλιντ στο 4' και η κεφαλιά του Κλάασεν στο 18'), για να έρθει το 26ο λεπτό και η ώρα του "συνήθους υπόπτου" για την ομάδα του Φαν Χάαλ σε αυτό το τουρνουά: του Κόντι Χάκπο.

Μετά από μία πανέμορφη συνεργασία στην οποιά πήραν μέρος αρκετοί παίκτες των οράνιε, ο εξτρέμ της Αϊντχόφεν βρέθηκε σε θέση βολής και με δεξί δυνατό σουτ ξέρανε τον Μπαρσάμ, για να γράψει το 1-0 και να γράψει ιστορία.

Και αυτό γιατί έγινε ο πρώτος Ολλανδός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε όλα τα ματς της φάσης των ομίλων σε ένα Μουντιάλ και μόλις ο τέταρτος που σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια των οράνιε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από τους Νέεσκενς, Μπέργκαμπ και Σνάιντερ.

Η συνέχεια βρήκε το Κατάρ να βγαίνει μπροστά και να προσπαθεί για μερικά λεπτά να απειλήσει τους Ολλανδούς μέσα από στημένες φάσεις κυρίως όμως ο Νόπερτ ήταν σταθερός και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στην ομάδα του να διαισθανθεί τον οποιοδήποτε κίνδυνο, με τους οράνιε να φτάνουν έτσι στην ανάπαυλα με το μίνιμουμ προβάδισμα χωρίς μάξιμουμ προσπάθεια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε μάλιστα με ιδανικό τρόπο για την ομάδα του Φαν Χάαλ αφού στην πρώτη της τελική σκόραρε και εδραίωσε την κυριαρχία της. Ο Κλάασεν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντεπάι έκανε άνετα το κοντρόλ και το πλασέ, με τον Μπαρσάμ να αποκρούει αλλά τον Φρένκι ντε Γιονγκ να ακολουθεί ως τρέιλερ τη φάση και να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Το γκολ αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει αισθητά ο ρυθμός και στο 65ο λεπτό άρχισε η ώρα για τις πρώτες αλλαγές από τους δύο προπονητές, με την Ολλανδία να βρίσκει πάντως και τρίτο γκολ στο 68' με τον Μπέρχαους αλλά να μη μετράει αφού είχε προηγηθεί χέρι του Χάκπο στην αρχή της φάσης (έγινε έλεγχος μέσω VAR).

Οι παίκτες του Φέλιξ Σάντσες προσπάθησαν για το γκολ της τιμής όμως υστερούσαν απελπιστικά στην τελική πάσα, με την Ολλανδία από την πλευρά της να κρατάει με άνεση το 2-0 και να παίζει με το χρόνο, μετρώντας αντίστροφα για την πρόκρισή της στους 16 μέσω της πρώτης θέσης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρον (83' Κόπμαϊνερς), Φρένκι ντε Γιονγκ (87' Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66' Μπέρχαους), Ντεπάι (66' Γιάνσεν), Χάκπο (83' Βέγκχορστ)

ΚΑΤΑΡ: Μπαρσάμ, Ισμαΐλ (85' Αλ Καντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ-Χαϊντός (65' Ασανταλιά), Μαντιμπό (65' Μουντιάφ), Χατέμ (85' Αλαελντίν), Αλί (65' Μουντάρι) Αφίφ

Εκουαδόρ - Σενεγάλη 1-2: Προσπέραση με Σαρ και Κουλιμπαλί

Η Σενεγάλη επιβλήθηκε του Εκουαδόρ με 2-1 χάρη στα γκολ των Ισμαϊλά Σαρ και Καλιντού Κουλιμπαλί και πήρε μια δίκαιη νίκη και συνάμα πρόκριση στα νοκ άουτ του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας εκτός συνέχειας την αντίπαλό της.

Η Σενεγάλη έκανε την ανατροπή στη βαθμολογία του 1ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 την τελευταία αγωνιστική και με τη νίκη 2-1 επί του Εκουαδόρ κατέλαβε τη 2η θέση, πίσω από την Ολλανδία.

Η πρόκριση στους 16 φέρνει τους πρωταθλητές Αφρικής αντιμέτωπους με το νικητή του 2ου ομίλου που θα αναδειχθεί το βράδυ μεταξύ Αγγλίας, Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλίας, με τον αγώνα να διεξάγεται το προσεχές Σάββατο.

Αν υπήρχε αμφιβολία για το ποια ομάδα "καιγόταν" περισσότερο για τη νίκη, οι δύο μεγάλες ευκαιρίες της Σενεγάλης πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο ξεκαθάρισαν την κατάσταση. Οι παίκτες του Αλιού Σισέ δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ιντρισά Γκέιγ και Μπουλαγέ Ντιά απέτυχαν από καλή θέση να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα τους, όμως αυτό δεν τους πτόησε για τη συνέχεια του αγώνα. Η Σενεγάλη είχε περιορίσει τους αντιπάλους τους το γήπεδό τους και απλά έψαχνε διαδρόμους για την εστία του Ερνάν Γκαλίντες.

Με τη δράση να έχει μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο γήπεδο του Εκουαδόρ, δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Στο 44ο λεπτό, ο Πιέρο Ινκαπιέ έσπρωξε τον Ισμαϊλά Σαρ στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Γουότφορντ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Το Εκουαδόρ προσπάθησε να επιστρέψει με καλύτερη εικόνα στο 2ο ημίχρονο και γι' αυτό ο Γκουστάβο Αλφάρο έκανε δύο αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Η πρώτη εύστοχη τελική καταγράφηκε στο 49' από έναν νεοεισελθώντα, τον Χοσέ Σιφουέντες, ενώ λίγο αργότερα είχε κι άλλη μία κεφαλιά του Μάικλ Εστράδα, σε ένα προειδοποιητικό μήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε.

Στο 67ο λεπτό, σε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μοϊσές Καϊσέδο που από κοντά έκανε το 1-1. Το σκορ αυτό έστελνε το Εκουαδόρ στα νοκ άουτ, όμως η χαρά κράτησε μόλις τρία λεπτά. Από μία νέα στημένη φάση στο 70', ο ήρωας του Εκουαδόρ μέχρι τώρα, ο Ένερ Βαλένσια, άθελά του τροφοδότησε τον Καλιντού Κουλιμπαλί και ο αρχηγός των πρωταθλητών Αφρικής πέτυχε το πρώτο τέρμα του με το εθνόσημο.

Με τον Βαλένσια εμφανώς ανέτοιμο, να επιδίδεται κυρίως σε "θέατρο" και όχι σε ουσιαστικό παιχνίδι, το Εκουαδόρ δεν θύμιζε σε πολλά την ομάδα των πρώτων δύο αγώνων του ομίλου. Μαζί με το άγχος του επερχόμενου αποκλεισμού, στα τελευταία λεπτά απείλησε μόνο μία φορά με τον Γκονσάλο Πλάτα, όμως κινδύνψε περισσότερο. Η Σενεγάλη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δικές της ευκαιρίες να "κλειδώσει" από νωρίς τη νίκη, όμως εν τέλει έκανε το καθήκον της και προκρίθηκαν για δεύτερη φορά στα νοκ άουτ στην τρίτη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο (85' Πορόσο), Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Φράνκο (46' Σαρμιέντο), Γκρουέσο (46' Σιφουέντες), Καϊσέδο, Πλάτα, Εστράδα (64' Ρεάσκο), Βαλένσια

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σις (75' Ν. Μεντί), Π. Γκέιγ, Ι. Εντιάιγ (75' Ντιένγκ), Ι. Γκέιγ, Ι. Σαρ, Ντια (90+5' Σισέ)

Υποστήριξη: SilkTech