Νίκος Μπιλιανός: Πρόλαβε και έγινε ο κορυφαίος Αχαιός στο αγώνισμά του

Πέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2022 - 12:26μμ

Στη λίστα των διακριθέντων αθλητών στον ανώμαλο δρόμο και σε αυτήν, την περιζήτητη, με τους κατόχους ενός ρεκόρ Αχαΐας στον στίβο, προστέθηκε ο νεαρός Νίκος Μπιλιανός, αθλητής του Πέλοπα.

Ο γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 2007 αθλητής της Ολυμπίας Λυμπεράτου και του Γιώργου Μιχαλόπουλου αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο πανελλήνιο κύπελλο ανωμάλου δρόμου όπου ήταν 4ος στα 3.000μ. παμπαίδων Α' με επίδοση 9'.18'' που είναι νέο ρεκόρ Αχαΐας στην απόσταση για τους Κ16, προηγούμενο, από το 2005, 9'.33 ο Γιώργος Σπετσέρης (Παναχαϊκή).

Από τον Ιανουάριο ο Μπιλιανός θα αγωνίζεται στην κατηγορία των Παίδων, ενώ τυγχάνει μαθητής Α' τάξης στο 2ο Λύκειο, με στόχο την είσοδό του στα ΤΕΦΑΑ ή σε κάποια Στρατιωτική Σχολή.

Κάνει μόλις δύο χρόνια πρωταθλητισμό στον στίβο, ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας, όντας αθλητής μπάσκετ (Απόλλων και μετά ABC) που έψαχνε τρόπο να αθληθεί. Στον στίβο «έσμιξε» με τον μεγάλο του αδελφό Θόδωρο (πανελληνιονίκης του Πέλοπα). Στίβο έκανε και η αδελφή τους, που συνεχίζει βόλεϊ στον Απόλλωνα, αθλητής στίβου ήταν και ο πατέρας του, ο π. Δημήτριος Μπιλιανός, όπως και η μαμά, η σπουδαία πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής Ξανθίππη Παρασκευοπούλου. Και φυσικά ο θείος του, ο Σωτήρης Μπιλιανός, επίσης πανελληνιονίκης και νυν πρόεδρος του Πέλοπα.

Αρέσκεται στην ημιαντοχή, όμως δεν του λείπει η ταχύτητα. Έχει ατομικά ρεκόρ: 39'' στα 300μ., 55'' στα 400μ., 2'.04'' στα 800μ., 4'.24'' στα 1.500μ., 9'.18'' στα 3.000μ. και 17'.36'' στα 5.000μ.

Θαυμάζει τον μαροκινό Σουφιάν Ελ Μπακαλί, τον σπουδαίο Νορβηγό, Γιάκομπ Ινγεμπριγκτσεν και από τους παλιούς τον Σεμπάστιαν Κόε. Άμεσος στόχος του ένα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και ακολούθως συμμετοχής σε διεθνή διοργάνωση.

Ο Νίκος Μπιλιανός ευχαρίστησε για τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του, την οικογένειά του, τους προπονητές του και τον Πέλοπα και κυρίως τους συναθλητές του, Θόδωρο Μπιλιανό, Γιάννη Γιαννακόπουλο και Νίκο Βαρβατσούλη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech