Αλόνσο: "Και η Ferrari κέρδισε δύο αγώνες το 2019 με κάτι παράνομο"

Κυριακή, Οκτώβριος 23, 2022 - 6:00μμ
Εκφράζοντας τη δική του άποψη για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την υπέρβαση του ορίου δαπανών από την Red Bull Racing το 2021, είπε ότι "πάντοτε τα πρωταθλήματα κερδίζονταν με την εξερεύνηση γκρίζων περιοχών των κανονισμών"

Εκφράζοντας τη δική του άποψη για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την υπέρβαση του ορίου δαπανών από την Red Bull Racing το 2021, ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι "πάντοτε τα πρωταθλήματα κερδίζονταν με την εξερεύνηση γκρίζων περιοχών των κανονισμών".

Στα χρόνια που κέρδισε τα δύο του παγκόσμια πρωταθλήματα, το 2005-06, η ομάδα του -Renault τότε, Alpine σήμερα- κυκλωνόταν από φήμες σχετικά με το έρμα των αναρτήσεων, σε μια υπόθεση που έριξε και τότε τη σκιά της στην αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Ισπανού να κερδίσει για εκείνους τους τίτλους πρώτα τη Ferrari του Μίκαελ Σουμάχερ και έπειτα τη McLaren του Κίμι Ράικονεν.
Αν μη τι άλλο, αν σκεφτούμε και το GP Σιγκαπούρης που "έστησε" ο Φλάβιο Μπριατόρε με τον Πατ Σίμοντς -επίσης της ίδιας ομάδας- το 2008, ο Ισπανός έχει ζήσει αρκετά σκάνδαλα στα χρόνια του στη F1. Για αυτό το λόγο το τωρινό, της υπέρβασης του ορίου δαπανών 145 εκατ. δολαρίων από τη RBR το 2021, δεν φαίνεται να του προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση.
"Το ταβάνι των δαπανών είναι κάτι καινούριο, αλλά πάντοτε υπήρχαν πράγματα [στους κανονισμούς] που μπορούσες να ανακαλύψεις - γκρίζες περιοχές", είπε ο Αλόνσο, μιλώντας για το θέμα από το Όστιν του Τέξας, όπου θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο (21-23/10) το GP ΗΠΑ.
Ο οδηγός της Alpine συνέχισε: "Όσοι κέρδισαν πρωταθλήματα το πέτυχαν ανακλύπτοντας μια τέτοια γκρίζα περιοχή. Μετά οι άλλες ομάδες το αντιγράφουν και ανεβαίνουν σε αυτό το επίπεδο, ή αυτό που επιτρεπόταν για έναν-δύο αγώνες στη συνέχεια απαγορεύεται. Αυτή είναι η φύση της F1.
Δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μία πρωταθλήτρια ομάδα που να μην ανακάλυψε ένα στοιχείο που εξέπληξε τις άλλες ομάδες. Η Brawn, η Red Bull το 2012, η κυριαρχία της Mercedes. Η Ferrari κέρδισε δύο αγώνες το 2019 με κάτι που όλοι ήξεραν ότι δεν ήταν νόμιμο, και δεν συνέβη τίποτα. Αυτές οι δύο νίκες παρέμειναν. Φανταστείτε να είχαν κερδίσει το πρωτάθλημα με αυτόν τον κινητήρα. Εντέλει, εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που έχουν την εξουσία. Εγώ είμαι μόνο ένας οδηγός", κατέληξε ο 41χρονος.

Υποστήριξη: SilkTech