«Οικοδέσποινα» η Ελλάδα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού πινγκ πονγκ 2023

Κυριακή, Αύγουστος 21, 2022 - 2:00μμ
Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανέλαβε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση

Η ΕΦΟΕΠΑ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των ομίλων των Εθνικών μας ομάδων πινγκ πονγκ ανδρών και γυναικών στο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού του 2023. Η Ελλάδα μετέχει και με τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στη Β' κατηγορία του θεσμού ή αλλιώς στο επίπεδο Β, όπως επισήμως το αναφέρει η ETTU.
Η πρώτη φάση έχει ομίλους συγκεντρωτικά, η ΕΦΟΕΠΑ ζήτησε ν' αναλάβει διοργανώτρια σε αυτούς της Ελλάδας και το αίτημα έγινε αποδεκτό. Έτσι, στις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν σε οικείο έδαφος οι αγώνες των ανδρών στο πρώτο γκρουπ της κατηγορίας και οι αντίστοιχοι των γυναικών στο τέταρτο γκρουπ.
Επίσης, η ΕΦΟΕΠΑ έχει προτείνει ως τόπο διεξαγωγής την ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από την ETTU. Σύμφωνα με την κλήρωση του σταδίου 1, που είχε διενεργηθεί προ μηνών, η Ελλάδα στους άνδρες έχει αντιπάλους τη Λιθουανία και τη Βοσνία και στις γυναίκες το Μαυροβούνιο και την Ουαλία.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Παπαγεωργίου, έμαθε την ευχάριστη εξέλιξη στο Μόναχο. Έφτασε την Τετάρτη στη βαυαρική πρωτεύουσα για το τακτικό συνέδριο της ETTU.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας, 10-17 Σεπτεμβρίου 2023.
Στα προκριματικά, οι εθνικές ομάδες θ' αναμετρηθούν στους ομίλους με το σύστημα πουλ. Απλά, ενώ στην Α' κατηγορία προβλέπονται ματς εντός και εκτός έδρας σε δύο γύρους, στη Β' τα γκρουπ θα παιχτούν σαββατοκύριακο σ' ένα μέρος και σ' έναν γύρο.
Η προκήρυξη της ETTU σημειώνει ακόμα ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ της Β' κατηγορίας θα περάσουν στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Οι όμιλοι περιλαμβάνουν δύο αγωνιστικές το Σάββατο 15/10 και μία την Κυριακή 16/10 και η ETTU έχει βάλει ενδεικτικά ωράρια (πρωί, απόγευμα και μεσημέρι της επόμενης μέρας).
Το πρόγραμμα των αγώνων στη χώρα μας:
Γκρουπ Β1 ανδρών:
Στις 15/10 Ελλάδα-Λιθουανία
Στις 15/10 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Στις 16/10 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία
Γκρουπ Β4 των γυναικών:
Στις 15/10 Ελλάδα-Μαυροβούνιο
Στις 15:10 Ελλάδα-Ουαλία
Στις 16/10 Ουαλία-Μαυροβούνιο
Η αρχή στη διοργάνωση έχει γίνει από τον Απρίλιο του 2022 με τις ομάδες της γ' κατηγορίας. Η κάτοχος των ευρωπαϊκών τίτλων σε άνδρες και γυναίκες, Γερμανία, καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία αποφεύγουν τα προκριματικά και προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση.

Υποστήριξη: SilkTech