Συνάντηση του ΠΣΑΤ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο

Σάββατο, Ιούλιος 9, 2022 - 9:04πμ
Από τη συνάντηση

Η διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) συνεχίζει τις επαφές της με τις εθνικές ομοσπονδίες και τους αθλητικούς φορείς.

Eτσι, ο πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο Β’ αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος, επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΠΟ Σωτήρης Τριανταφύλλου. 

Συζητήθηκαν θεσμικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, θέματα που αφορούν τους αθλητικούς συντάκτες και την ενημέρωση και συμφωνήθηκαν από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες, στις εξής κατευθύνσεις: 

  • Διοργάνωση επιμορφωτικών ημερίδων και σεμιναρίων, στην Αθήνα και την Περιφέρεια, σε σχέση με το ποδόσφαιρο. 
  • Θέσπιση βραβείων ΕΠΟ στις εκδηλώσεις του ΠΣΑΤ (Δημοσιογραφικά Βραβεία κ.λ.π.).
  • Απεσταλμένος του ΠΣΑΤ θα συμμετάσχει στους εκτός χώρας αγώνες των εθνικών ομάδων, (εκτός της Εθνικής Ανδρών), προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση και να επιτυγχάνεται η ακόμη μεγαλύτερη προβολή τους. 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Η διοίκηση του ΠΣΑΤ έχει δώσει μεγάλο βάρος στη δυνατότητα των ΑμεΑ να έχουν προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους και ειδικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης έχει δραστηριοποιηθεί έντονα για την πληρέστερη κάλυψη των αγώνων των αθλητών ΑμεΑ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με χαρά λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακοπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) Δημήτρη Γαλαμάτη και να είναι εκ των εισηγητών στην ημερίδα με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ». Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ θα εστιάσει στο θέμα «Οι Παραολυμπιονίκες στην ... πρώτη σελίδα», δίνοντας έμφαση στη σημασία της ανάδειξης των αγωνιστικών επιτυχιών και των προσωπικών ιστοριών των αθλητών με αναπηρία από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και στην δημιουργία κώδικα επικοινωνίας των δημοσιογράφων και των αθλητών ΑμεΑ.
Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γεωργίου Γεραπετρίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, εκπροσώπων των κομμάτων, φορέων των ΜΜΕ και οργανώσεων ΑμεΑ, είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (11/7, ώρα έναρξης 9:00 π.μ.) στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Ως ομιλητές έχουν προσκληθεί άνθρωποι με μακρόχρονη εμπειρία, έργο και προσφορά στον αγώνα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη καίριων πτυχών της ζωής και των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, όπως είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό, αλλά και της αξιοπρεπούς προβολής τους από τα ΜΜΕ.

Υποστήριξη: SilkTech