Οι αγώνες που έρχονται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου

Δευτέρα, Απρίλιος 11, 2022 - 1:00μμ
Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου: Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου παρά το γεγονός ότι η διεκδίκηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ, για το 2022, δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσε δεν έπαψε να διεκδικεί κάποιες άλλες διοργανώσεις Πανελληνίου επιπέδου.

Η αλήθεια είναι πως φέτος τα κύρια Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα τα διοργανώσει όλα η Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και ο Βόλος μια και τα τελευταία 6 συναπτά έτη διοργανώθηκαν στην πόλη της Πάτρας όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α/Γ, αφού κανένα άλλο Στάδιο στη χώρα δε πληρούσε τις προδιαγραφές διεξαγωγής ενός τόσο σπουδαίου αγώνα.

Άλλωστε η επιθυμία των περισσοτέρων Σωματείων, προπονητών και αθλητών ήταν να γίνουν στην Πάτρα, και φέτος, αφού έχουν μείνει πολλαπλά ευχαριστημένοι από τις εδώ διοργανώσεις όχι μόνο με το μοναδικό στην Ελλάδα Στάδιο αλλά και από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα στελέχη, τους κριτές, τους εθελοντές, το κόστος διαμονής-διατροφής και γενικά την εδώ φιλοξενία.

Είναι όμως να γίνουν κι άλλοι αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας που ύστερα από αιτήματα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. προς τον ΣΕΓΑΣ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Πάτρα. Μικρότερα μεν σε συμμετοχές αθλητών, σημαντικά δε γιατί στο σύνολό τους αποτελούν διοργανώσεις που και αρκετούς αθλητές, προπονητές και συνοδούς θα φέρουν στην πόλη της Πάτρας, αλλά και τα δικά μας Σωματεία δε θα αναγκαστούν να μετακινηθούν μακριά για τη συμμετοχή των αθλητών/τριων σ' αυτά, αποφεύγοντας κάποιες παραπανίσιες δαπάνες μετακίνησης και έξοδα διαμονής και διατροφής.

Έχουμε, λοιπόν να δούμε στη φετινή αγωνιστική σεζόν τους παρακάτω αγώνες Πανελληνίου επιπέδου και αγώνων εξαιρετικού ενδιαφέροντος:

1. Κυριακή, 8 Μαΐου 2022
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20.000μ. βάδην (σε δημόσιο δρόμο) Α/Γ & Κ23 παράλληλα με το «Patras Walking Festival 2022» με την υποστήριξη της «Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ».
2. Σάββατο, 4 - Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Κ23 &
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Κ23 & Κ18
3. Σάββατο, 2 - Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 (3ος ΟΜΙΛΟΣ) με συμμετοχή της Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και Νησιών Ιονίου Πελάγους.
4. Σάββατο, 23 – Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Α-Γ

Και .... «ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2022».
(Τα Τοφάλεια από φέτος να σημειωθεί πως μπήκαν στο σύστημα βαθμολόγησης -Ranking της ΙΑAF- όπου βαθμολογούνται οι αθλητές/τριες ενόψει των συμμετοχών τους σε διάφορους διεθνείς αγώνες.)

Υπάρχουν κι άλλα μίτινγκ σε γειτονικές πόλεις, όπως τα Βεργώτεια, τα Βιλαέτια και τα Αιγιάλεια φυσικά.

Αυτό που μένει πλέον είναι να εξετάσουμε εάν και κατά πόσο θα στηρίξουν οι τοπικοί φορείς τη διεξαγωγή αυτών των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και των αγώνων για να φιλοξενηθούν στην Πάτρα αθλητικές δράσεις που θα ενισχύσουν τον κλασικό αθλητισμό της Δυτικής Ελλάδας και την τοπική οικονομία σε ικανοποιητικό βαθμό.

Υποστήριξη: SilkTech