Ο Ρονάλντο αγόρασε την Κρουζέιρο, την ομάδα με την οποία ξεκίνησε

Κυριακή, Δεκέμβριος 19, 2021 - 11:05πμ
Ρονάλντο Ναζάριο

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο θρυλικός Βραζιλιάνος επιθετικός αγόρασε την Κρουζέιρο. Μια αγορά που έχει τη σημασία της και παρελθόν, αφού από τη Σελέστε έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του το 1993 πριν μετακομίσει τη σεζόν 1994-95 στην Eredivisie για λογαριασμό της Αϊντχόφεν. Ενδιαφέρον για την Κρουζέιρο, η οποία φέτος συμμετείχε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Βραζιλίας είχε δείξει και Fenway Sports Group που μεταξύ άλλων κατέχει και τη Λίβερπουλ.


Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρονάλντο τόνισε πως "Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώσαμε τη συμφωνία. Έχω πολλά να δώσω πίσω στην Κρουζέιρο και φέρω την ομάδα πίσω εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ζήτησα από τους οπαδούς να επανασυνδεθούν με την ομάδα, να πηγαίνουν στο γήπεδο, διότι θα χρειαστούμε πολλή δύναμη και ενότητα. Έχουμε πολλή δουλειά και φιλοδοξία να κάνουμε την Κρουζέιρο μεγάλη ξανά. Δεν έχουμε τίποτα να γιορτάσουμε ακόμα, αλλά έχουμε πολλή φιλοδοξία".
Η Κρουζέιρο αντιμέτωπισε την τελευταία διετία πολλά οικονομικά προβλήματα και για πρώτη φορά στην ιστορία της υποβιβάστηκε το 2019 στη Serie B Βραζιλίας. Η συμφωνία για το 90% των μετοχών των Αλεπούδων κόστισε περίπου 63 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ρονάλντο Ναζάριο έχει επίσης στην κατοχή του και την ισπανική Βαγιαδολίδ, της οποίας το 51% των μετοχών απέκτησε το 2018.

Υποστήριξη: SilkTech