Το αθλητικό φωτορεπορτάζ και ο ΠΣΑΤ

Κυριακή, Μάιος 23, 2021 - 8:00πμ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αφιέρωμα του ΠΣΑΤ στους αθλητικούς φωτορεπόρτερ, με τίτλο «οι φωτογραφίες της ζωής μου».

Συνεχίζοντας ο Σύνδεσμος τις διαδικτυακές συναντήσεις , μέσω τηλεδιάσκεψης, αυτή τη φορά έκανε μια διαφορετική στάση και φιλοξένησε για περισσότερες από δυο ώρες είκοσι φωτορεπόρτερ από όλες τις ...τάξεις του επαγγέλματος. Συντονιστής της ωραίας εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Και την επιμέλεια είχαν ο Αγγελος Μενδρινός και ο Κώστας Αλεξόπουλος. Πιό παλαιοί στην παρέα ήταν ο Τέλης Σαρρηκώστας , που έχει περάσει σε ηλικία τα 80 κι έχει καλύψει τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλούς πολέμους, με πρώτο τον Πόλεμο των επτά ημερών, το 1967.

Στην παλαιότερη φρουρά έδωσαν το παρών τους ο Θανάσης Κοντογιάννης, ο Δημήτρης Μεσσήνης, ο Κώστας Κομίνης, ο Παναγιώτης Στόλης, οι Θεσσαλονικείς Βασίλης Γιακουμίδης και Χρήστος Σιάρρης, ενώ ο Φώτης Φιλαργυρόπουλος από ένα λάθος δεν έγινε η σύνδεση. Στην επόμενη φουρνιά ξέχωρισαν, ο Παύλος Μακρίδης από τη Θεσσαλονίκη, οι Θωμάς Χρυσοχοϊδη, Γιώργος Οικονομόπουλος , Αντώνης Νικολόπουλος, Συμέλα Παντζαρτζή, Βαγγέλης στόλης, Πάρρης Σαρρηκώστας, Μάρκος Χουζούρης, Βασίλης Κουτρουμάνος και οι σχετικά νεώτεροι Νικόλας Κομίνης και Δημήτρης Καρβουτζής .

Περισσότερες από δυο ώρες απολαύσαμε αυτούς τους μεγάλους δημιουργούς της φωτογραφίας, ακούσαμε ωραίες αναμνήσεις και ειδαμε θαυμάσιες φωτογραφίες. Αυτό που χαρακτήρισε τη συνάντηση ήταν το φιλικό κλίμα που επικράτησε. Κι επίσης η προσπάθεια των παλιότερων να ζήσουν σε καλύτερες ημέρες οι επαγγελματίες της εποχή μας.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το έβδομο αφιέρωμα του ΠΣΑΤ. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις για τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ, Φως των Σπορ, Φίλαθλος, Sportime, και για τα ένθετα των πολιτικών αφημερίδων, όπως είναι τα αθλητικά της Θεσσαλονίκης και το περιοδικό του Εθνοσπορ.

Υποστήριξη: SilkTech