Στασινού: «Δεν αξίζει αυτή η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ»

Πέμπτη, Απρίλιος 1, 2021 - 11:52μμ

Στο Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4 μίλησε η Βάσω Στασινού, υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ, με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα.

Η πρώην διεθνής αθλήτρια μπάσκετ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για μία κατάσταση που δεν αξίζει στο άθλημα, καθώς, υπό κανονικές συνθήκες, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να υπήρχε μία νέα διοίκηση, η οποία θα υλοποιούσε τον προγραμματισμό της αλλά και τις προετοιμασίες των εθνικών ομάδων, ενόψει των καλοκαιρινών υποχρεώσεων, σε άνδρες και γυναίκες.

Αναλυτικά η Βάσω Στασινού μίλησε:

Για την προεκλογική περίοδο:

«Η μακρά προεκλογική περίοδος δεν αξίζει στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν πρέπει να είμαστε δέσμιοι κανενός. Το μπάσκετ ανήκει σε όλους, στους αθλητές, στους παράγοντες, στα σωματεία. Η νόμιμη διαδικασία των εκλογών θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει, ώστε να μπορούμε να προβούμε στις κατάλληλες κινήσεις, την προετοιμασία των εθνικών ομάδων, ενόψει καλοκαιριού.

Όλοι περνάμε μια δύσκολη φάση με την πανδημία και αυτό είναι δύσκολο και για το μπάσκετ. Θα έπρεπε να είναι ήδη μια νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία και να υλοποιεί τα σχέδια για την επαναφορά των παιδιών στα γήπεδα, ώστε σταδιακά να μπούμε σε μία κανονικότητα».

Για την εθνική γυναικών και την πρόκριση στο Eurobasket:

«Οι γυναίκες πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διοικητικές σχέσεις στην Ομοσπονδία και να μην ασχολείται μόνο με το μπάσκετ γυναικών. Η γυναίκα έχει και άποψη και δυναμική και πρέπει να της δίνεται ο χώρος για να κάνει αυτά που πρέπει, για να εξελίξει το άθλημα. Μου έκανε εντύπωση πως στο νέο προσωρινό διοικητικό σχήμα, δεν υπάρχει καμία γυναίκα. 

Ρωτήθηκα πως θα μου φαινόταν αν εκλεγώ στο ΔΣ και αν η γνώμη μιας γυναίκας θα έχει μια ισχύ με έναν άνδρα. Βρισκόμαστε στο 2021 και μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Καταλαβαίνετε πόσο πίσω μπορεί να είμαστε ακόμα. Είμαστε ωραίοι στα λόγια, όμως πρέπει να είμαστε ωραίοι και στις πράξεις και να το αποδεικνύουμε».

Για την επόμενη ημέρα στο μπάσκετ:

«Αισθάνομαι υπερήφανη για τον Παναγιώτη Φασούλα, γιατί ποτέ δεν μίλησε ουτοπικά. Απορώ με αυτούς που αναφέρουν πράγματα που δεν γίνονται. Ο Παναγιώτης Φασούλας έχει μιλήσει για πολύ ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα πράγματα, όπως είναι η ψηφιοποίηση, το αναπτυξιακό, καθώς θα πρέπει να φέρουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στα γήπεδα και να υπάρχει ένας αξιοκρατικός μηχανισμός για την ανεύρεση των ταλέντων και να κερδίσουμε τους αυριανούς έλληνες πρωταθλητές. Με σωστή αξιολόγηση και κριτήρια.

Το μπάσκετ γυναικών, πρέπει να υπάρχει ισοτιμία με το μπάσκετ ανδρών. Το 3on3 είναι μαγνήτης για τα παιδιά, δεν μπορούμε να μην το αξιοποιήσουμε.  Είναι μια γιορτή το 3on3. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, όχι πολιτική. Ένα παιχνίδι στο οποίο δικαιούμαστε όλοι να διασκεδάσουμε. Έχουμε χάσει την ουσία.  Από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ξεκινούν όλα.

Σκοπός είναι να μιλάς ρεαλιστικά στον κόσμο και να κάνεις πράγματα που θα πραγματοποιηθούν. Δεν αντέχει ο κόσμος το παραμύθι. Καταλαβαίνουμε πότε κάποιος μας μιλάει με συνέπεια και πότε όχι.  Ελπίζω πραγματικά κάποια στιγμή να γίνουν οι εκλογές».

Υποστήριξη: SilkTech