Βασίλης Λαμπάτος: «Εύχομαι το δικό μας όνειρο να ζήσουν κι άλλα παιδιά»

Τρίτη, Μάρτιος 23, 2021 - 11:52μμ

Στις 22 Μαρτίου του 1997, πριν από 24 ολόκληρα χρόνια, η ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης επικράτησε με 7-6 στο κλειστό κολυμβητήριο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας της ιταλικής Ρόμα και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό διασυλλογικό κύπελλο της χώρας. Ήταν το επίτευγμα των παραγόντων, των προπονητών και των αθλητών ενός ομίλου που στηρίχθηκε στο φυτώριό του και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ένα παιδί που συμπλήρωσε αυτήν την ομάδα ήταν ο πατρινός διεθνής Βασίλης Λαμπάτος, που στήριξε την προσπάθεια της Βουλιαγμένης εκείνα τα χρόνια με επιτυχία και στις εσωτερικές διοργανώσεις, κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα με την ομάδα του Λαιμού.

Ο Βασίλης Λαμπάτος υπηρετεί σήμερα τον ιστορικό Ναυτικό όμιλο Πατρών από τη θέση του προπονητή και εύχεται στα νέα παιδιά να ζήσουν, με σκληρή δουλειά και προσπάθεια, ανάλογες ιστορικές στιγμές όπως έζησε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του το 1997.

Οι δηλώσεις του στην σελίδα μας είναι οι κάτωθι:

«Νιώθω πολύ προνομιούχος που έχω ζήσει ως αθλητής μια τέτοια επιτυχία με την ανάλογη συγκίνηση. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ήμασταν μια νεανική ομάδα, με κοινό στόχο την σκληρή προπόνηση και προσπάθεια και καθοδηγητή μας τον προπονητή κύριο Γιάννη Γιαννουρή και βοηθό τον κύριο Δημήτρη Μαυρωτά. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από την επιτυχία του κυπέλλου Ευρώπης η Βουλιαγμένη στα δύο χρόνια που έπαιζα και εγώ εκεί είχε επίσης κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδος και ένα κύπελλο. Ελπίζω και εύχομαι σε όλους τους αθλητές που προπονούνται εντατικά και με σκληρή προσπάθεια να ζήσουν ανάλογες εμπειρίες...».

 

Πηγή

Υποστήριξη: SilkTech