Ικανοποίηση στο ντεμπούτο του Στέφανου Τσιτσιπά - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Αύγουστος 24, 2020 - 10:02μμ

Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την εμφατική νίκη επί του Κέβιν Άντερσον για το 2ο γύρο του Western & Southern Open στη Νέα Υόρκη την Κυριακή.

Το Νο4 του ταμπλό, ήταν πολύ δυνατός στο σερβίς και από τη baseline, επικρατώντας 6-1, 6-3 κόντρα σε έναν πολύ δυνατό και έμπειρο αντίπαλο που μπορεί να έχει λίγα τουρνουά στα χέρια του, τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο παραμένει ένας ιδιαίτερα δύσκολος και ανταγωνιστικός τενίστας.

“Νομίζω ότι βοήθησε πολύ το γεγονός ότι κράτησα πολύ επιθετικό το σερβίς μου και τα χτυπήματά μου από τη βασική γραμμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κρατήσω το επίπεδο αυτό σε ολόκληρο το ματς, την ίδια ένταση. Ήταν ένα τέλειο σετ, ήταν σπουδαίο παιχνίδι” είπε ο Τσιτσιπάς στο ESPN, μετά την πρόκριση στον 3ο γύρο του Cincinnati Masters.

Ήταν η πρώτη νίκη του Στέφανου στο Western & Southern Open, μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες τα δύο προηγούμενα χρόνια, το 2018 (ήττα από Γκοφάν) και πέρυσι (ήττα από Στρουφ).

Ένα από τα σημαντικά σημεία του αγώνα, ήταν το 5ο game του 2ου σετ όταν το σκορ ήταν 2-2 και ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τριπλό break (0/40) στο σερβίς του.

“Ήταν κρίσιμο game και πολύ σημαντικό ότι κατάφερα να διατηρήσω το επίπεδό μου και τη συγκέντρωσή μου, επιστρέφοντας στο ματς χωρίς να δεχθώ break. Ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια απ’την πλευρά μου. Ηταν το μαχητικό πνεύμα που με βοήθησε να επιστρέψω και τα σερβίς μου ήταν εξαιρετικά σε εκείνο το σημείο” είπε.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα απολαύσει το ρεπό του τη Δευτέρα και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ίσνερ-Μίλμαν, σε μια κόντρα δύο σπουδαίων servers.

Υποστήριξη: SilkTech