Η δραματική επικράτηση στο φώτο-φίνις του Ιωσήφ Ορφανόπουλου

Πέμπτη, Ιούλιος 30, 2020 - 9:00μμ

Δραματικός, όπως φαίνεται και στο φωτό-φίνις, ήταν ο τερματισμός της κούρσας των 400μ. παίδων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παίδων - κορασίδων που έγινε στη Λάρισα το σαββατοκύριακο (25-26/7) στην Λάρισα.

Νικητής με 50.04 ήταν νεαρός πατρινός Ιωσήφ Ορφανόπουλος της Ολυμπιάδας, που «πάνω στο νήμα» πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο από τον Βασίλη Ρούπακα (Πίνδαρος Θηβών).

Ο 17χρονος Ορφανόπουλος έγειρε το σώμα του μπροστά ακριβώς στην εκπνοή και πήρε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του προηγούνταν στην τελική ευθεία και μάλιστα όπως φαίνεται στο φώτο - φίνις, το πόδι του είναι μπροστά από τον Ορφανόπουλο.
Όμως σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ο τερματισμός γίνεται εφόσον περάσει τη νοητή γραμμή το σώμα (στήθος) του αθλητή κι όχι μεμονωμένα το πόδι ή το χέρι κλπ.

Ο Ιωσήφ Ορφανόπουλος είναι 17 ετών και ήδη πανηγυρίζει δυο χρυσά μετάλλια. Ετοιμάζεται να αγωνιστεί το προσεχές σαββατοκύριακο και στο εφηβικό πρωτάθλημα. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια καθώς είναι γιος του σπουδαίου αθλητή βάδην της ΑΕΚ και νυν ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ορφανόπουλου και της πρωταθλήτριας του Εσπερου και νυν προπονήτριας στην Ολυμπιάδα, Ντίνας Μπορνιβέλλι (αμφότεροι πανελληνιονίκες). Αθλήτρια στίβου ήταν και η αδελφή του Άννα.

Είναι αθλητής της Ολυμπιάδας, προπονείται με την μητέρα του (αλλά και τον πατέρα του), ενώ στην ομάδα σκυταλοδρομίας με τον Κώστα Λεβιδιώτη. Ξεκίνησε από βάδην, έχει κάνει και ημιαντοχή, μα δοξάστηκε στα 400μ.!

Εχει ατομικό ρεκόρ στα 400μ. 49.98 και σε δυο μήνες θα πάει στη Γ' Λυκείου. Στοχεύει μα φοιτήσει στο Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών ή στο ΤΕΦΑΑ. Πρότυπό του είναι ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος, ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ, ενώ πάντα θα έχει ως καταληκτικό στόχο τη συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech