ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σοκ στη Λέστερ, ματαιώσεις στο τένις, αποσύρθηκε η ΜακΛάρεν

Πέμπτη, Μάρτιος 12, 2020 - 6:09μμ

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες από την Αγγλίας που ανέφεραν "χτύπημα" του κορονοϊού σε ομάδα της Premier League, καθώς αποκαλύφθηκε τελικά ότι αυτή είναι η Λέστερ, από τον προπονητή της, Μπρένταν Ρότζερς.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας των "αλεπούδων" βρέθηκαν θετικοί στον ιο που "απειλεί" ολόκληρο τον κόσμο και έτσι η ομάδα έχει σπεύσει να προστατεύσει τους υπόλοιπους. Κάπως έτσι, γίνεται δύσκολη η συνέχιση και της Premier League, η οποία και πραγματοποιήθηκε μάλιστα κανονικά με οπαδούς, την περασμένη αγωνιστική, ενώ οπαδοί υπήρχαν στα αγγλικά γήπεδα, ακόμη και στο χθεσινό ματς της Λίβερπουλ στο Champions League.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Αν και η FIA ανακοίνωσε ότι το εναρκτήριο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή (15/3) στη Μελβούρνη, ήδη η McLaren γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα, δεδομένου ότι ένα μέλος της ομάδας διαγνώστηκε θετικό στο νέο κορονοϊό.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομάδα, ο ασθενής εμφάνισε κάποια συμπτώματα, έκανε εξετάσεις και, μετά την επιβεβαίωση ότι έχει νοσήσει από τον κορονοϊό, τέθηκε σε καραντίνα.Κατόπιν αυτού, η McLaren ενημέρωσε τη FIA ότι, για λόγους ασφαλείας, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον αγώνα της Μελβούρνης

TENΙΣ
Μια σειρά σημαντικών τουρνουά τένις ματαιώνονται, καθώς η ATP ανακοίνωσε αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για διάστημα έξι εβδομάδων. Έτσι, μετά το τουρνουά του Ίντιαν Ουέλς που είχε ήδη ακυρωθεί, το ίδιο θα συμβεί και με τις διοργανώσεις στο Μαϊάμι, στο Χιούστον, στο Μαρακές, στο Μόντε Κάρλο, στη Βαρκελόνη και στη Βουδαπέστη. Η απόφαση της ATP τίθεται άμεσα σε ισχύ, όπερ σημαίνει οτι διακόπτονται δύο τουρνουά Challenger, στο Καζακστάν και στη Νότια Αφρική, που βρίσκονταν σε εξέλιξη

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε σήμερα (12/03) ότι έθεσε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τιμ και του τμήματος μπάσκετ σε καραντίνα, μετά την γνωστοποίηση ότι ένας αθλητής της ομάδας μπάσκετ βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό. Η ανακοίνωση οδήγησε στην αναβολή όλων των αγώνων των δύο κατηγοριών του ισπανικού πρωταθλήματος, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενώ θεωρείται βέβαιη και η αναβολή του αγώνα ρεβάνς που θα έχει να δώσει η Ρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι, για τους «16» του Champions League, την ερχόμενη εβδομάδα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Όλες οι ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Ολλανδία αναβλήθηκαν έως το τέλος του μήνα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι και η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας ακύρωσε όλους τους φιλικούς αγώνες που είχε προγραμματίσει ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2020.

ΦΙΝΑ
Στην αναβολή ή ματαίωση όλων των διοργανώσεών της, μέχρι τις αρχές Μαϊου, προχώρησε η FINA, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Μεταξύ των διοργανώσεων που αναβάλλονται είναι και το προ-ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών του Ρότερνταμ (22-29/3), στο οποίο επρόκειτο να λάβει μέρος και η εθνική ανδρών, το οποίο μετατίθεται καταρχήν για το διάστημα 31 Μαϊου-7 Ιουνίου, αν και η ειδκική επιτροπή που έχει συστήσει η διεθνής ομοσπονδία θα επανεξετάσει το ζήτημα στις 30 Απριλίου. Αν τελικά το προ-ολυμπιακό τουρνουά γίνει σε αυτές τις ημεροηνίες, «τινάζεται στον αέρα» το Champions League, αφού το ίδιο διάστημα είναι προγραμματισμένο το final-8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η FINA ανέβαλε επίσης τα προ-ολυμπιακά μίτινγκ καταδύσεων και καλλιτεχνικής κολύμβησης, που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Τόκιο και θα λειτουργούσαν παράλληα ως test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το World League ανδρών και γυναικών διακόπτεται και μετατίθεται για το φθινόπωρο, ενώ αναβάλλονται ή ματαιώνονται μια σειρά αγώνων της FINA στις καταδύσεις και την καλλιτεχνική κολύμβηση.

ΑΡΜΑΝΙ
O Τρέι Τόμπκινς είναι ο πρώτος παίκτης ομάδας της Euroleague που έγινε γνωστό πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα όχι μόνο οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και όσοι παίκτες ομάδων είχαν αγωνιστεί κόντρα στη «βασίλισσα» εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου. Όπως έγινε γνωστό, σε καραντίνα μπήκαν από σήμερα και οι παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο, ομάδα που θα αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα είχε αγωνιστεί απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν λίγες ημέρες για την 28η αγωνιστική της Euroleague

Υποστήριξη: SilkTech