Αναβλήθηκαν οι Μαραθώνιοι του Παρισιού και της Βαρκελώνης λόγω κορωνοϊού

Δευτέρα, Μάρτιος 9, 2020 - 7:52πμ

Οι επιπτώσεις της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη, «χτύπησε» και τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους. Τα δύο επόμενα… θύματα ήταν ο σπουδαίος αγώνας του Παρισιού, ενώ ακολούθησε και αυτός της Βαρκελώνης

Οι διοργανωτές αποφάσισαν την αναβολή του για τις 18 Οκτωβρίου, καθώς η αρχική ημερομηνία της 5ης Απριλίου, κρίθηκε επικίνδυνη για τους περίπου 60.000 δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Ημιμαραθώνιο που επρόκειτο να διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο στην γαλλική πρωτεύουσα και τελικά θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Μαραθώνιος των Παρισίων είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο και συγκεντρώνει πλήθος συμμετεχόντων και επισκεπτών, δεδομένου πως οι δρομείς ακολουθούν την διαδρομή από τα Ηλύσια Πεδία προς την Οπερα, την Βαστίλλη, το Δάσος της Βινσέν, την Παναγία των Παρισίων, τον Πύργο του Αϊφελ και το Δάσος της Βουλόνης.

Ο Μαραθώνιος της Βαρκελώνης που επρόκειτο να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η έξαρση του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο δήμος της Ισπανικής πόλης. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις 15 Μαρτίου, αλλά μετατέθηκε για τις 25 Οκτωβρίου, ύστερα από συνάντηση που είχε το αθλητικό τμήμα του δήμου της Βαρκελώνης με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές υγείας.

Υποστήριξη: SilkTech