Η Ρουμανία του Κεχαγιά αντίπαλος της Εθνικής, στο δρόμο για την οκτάδα

Δευτέρα, Ιανουάριος 20, 2020 - 12:50μμ

Τα... ψέματα τελείωσαν για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, που μπαίνει στη μάχη των νοκ-άουτ αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, εκεί όπου μία ήττα σημαίνει αποκλεισμό.

Το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, (20/1) στις 20:00, δεν είναι υψηλό, καθώς αντιμετωπίζει τη Ρουμανία του -τέως ομοσπονδιακού τεχνικού- Σάκη Κεχαγιά.

Ένας αντίπαλος με έμπειρους και σκληροτράχηλους παίκτες, αλλά ποιοτικά κατώτερους από τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι καλούνται να επιβεβαιώσουν την υπεροχή τους στο νερό της «Ντούνα Αρένα», ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση για τα προημιτελικά της Τετάρτης (22/1), όπου το νικητή περιμένει η πανίσχυρη Κροατία.

Βασικό ζητούμενο για το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, είναι να παρουσιάσει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του και να αποφύγει τα «νεκρά» διαστήματα που εμφανίστηκαν στα ματς του ομίλου, ιδιαίτερα δε στο τρίτο οκτάλεπτο, που ως τώρα έχει αποδειχθεί... αχίλλειος πτέρνα της εθνικής.

Η Ρουμανία βρέθηκε μάλλον απροσδόκητα στο δρόμο της ελληνικής ομάδας, καθώς μετά την ήττα (9-8) της πρεμιέρας από την Ολλανδία, ο αποκλεισμός της έμοιαζε σχεδόν βέβαιος.

Έχασε φυσιολογικά και από τη Σερβία με 15-7, αλλά χθες Σάββατο (18/1) έκανε την έκπληξη, νίκησε την -ελαφρώς αδιάφορη- Ρωσία με 11-10 και «προκάλεσε» μία τριπλή ισοβαθμία, μέσω της οποίας κατετάγη τρίτη στον Β΄ όμιλο, αφήνοντας πίσω της τους «οράνιε».

Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει και απέναντι στην εθνική θα παλέψει για την υπέρβαση, επιστρατεύοντας το σκληρό παιχνίδι και προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί τον βετεράνο Κοσμίν Ράντου, ο οποίος στο απόγειο της καριέρας του ήταν ένας από τους καλύτερους φουνταριστούς του κόσμου.

Υποστήριξη: SilkTech