Νέα ιστορική πρόκριση του Προμηθέα στην Ευρώπη - Στο Μονακό (20:45) για την πρωτιά

Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019 - 11:50πμ

Χωρίς άγχος (αφού ο βασικός στόχος της πρόκρισης στο Top-16 του 7DAYS EuroCup επετεύχθη, μετά το διπλό της MoraBank Andorra επί της Ulm στη Γερμανία), αλλά με περισσό πάθος ο Προμηθέας Πάτρας καλείται (20:45) να υπερασπιστεί την 1η θέση στον Α΄ Όμιλο της κανονικής περιόδου του 7DAYS EuroCup, κλειδώνοντας ουσιαστικά μια θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου, απέναντι στην μοναδική ομάδα που τον έχει νικήσει φέτος στην Ευρώπη, την A.S. Monaco Basket, η οποία παραμένει αήττητη, φέτος, στην έδρα της.

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για το Κύπελλο Ελλάδας και το κοντέρ να συνεχίζει να “γράφει” χιλιόμετρα σ’ αυτό τον αγωνιστικό μαραθώνιο, που διανύει αδιάκοπα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Προμηθέας φιλοξενείται από την Monaco στην Salle Gaston Médecin (στο Stade Louis II).

7DAYS EuroCup 07165

O Μάκης Γιατράς έχει πλήρη αποστολή στη διάθεσή του και γνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης, όπως φαίνεται και στις δηλώσεις του στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του 7DAYS EuroCup: «H Monaco είναι μια από τις δυνατότερες ομάδες στο 7DAYS EuroCup και με μεγάλες προσδοκίες. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και ν’ ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας για το παιχνίδι, αν θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στο Πρωτάθλημα Γαλλίας η Monaco ισοβαθμεί στην 4η θέση με τις Cholet και Bourg-en-Bresse με 6 νίκες και 2 ήττες (4-0 εντός και 2-2 εκτός), ενώ στο 7DAYS EuroCup ισοβαθμεί στην 3η θέση με την MoraBank Andorra με 3 νίκες και 3 ήττες (2-0 εντός και 1-3 εκτός). Επομένως, παραμένει αήττητη στην έδρα της με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ακολουθούν αναλυτικά όλα τ' αποτελέσματα της Monaco και στις 2 διοργανώσεις, χωριστά:

7DAYS EuroCup 02172b

7DAYS EuroCup 07151

O Προμηθέας θα βρει την Μονακό ελαφρά διαφοροποιημένη από την ομάδα που αντιμετώπισε στον Α΄ Γύρο, αφού αποχώρησαν ο Κροάτης Ivan Buva (που ήταν με συμβόλαιο ενός μήνα και πηγε στην τουρκική Γκαζιαντέπ) και ο Τζαμαϊκανό-Καναδός Dylan Ennis, που πήγε στην ισπανική Σαραγόσα, ενώ κόντρα στην ομάδα της Πάτρας θα ντεμπουτάρει ο δις πρωταθλητής NBA (με τους Miami Heat), Norris Cole, που αγωνίστηκε πέρσι στην Ευρωλίγκα με την Μπούντουσνοστ και ήταν πρώτος σκόρερ (με 16.6 πόντους κατά μέσο όρο) και σε ασίστ (με 4.6 ανά αγώνα) της ομάδας του.

Το ρόστερ της A.S. Monaco για την αγωνιστική χρονιά 2019-20

7DAYS EuroCup 02171b

Τα στατιστικά της A.S. Monaco στο 7DAYS EuroCup για την αγωνιστική χρονιά 2019-20

7DAYS EuroCup 02172c

Tο πρόγραμμα και τ΄ απoτελέσματα του Group A του 7DAYS EuroCup

7DAYS EuroCup 07201

Η Βαθμολογία του Group A του 7DAYS EuroCup (7η Αγωνιστική)

7DAYS EuroCup 07202b

Υποστήριξη: SilkTech