Δεν τα κατάφερε η Ακαδημία των Σπορ στη Σαλαμίνα

Δευτέρα, Οκτώβριος 28, 2019 - 8:50πμ

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ των ανδρών γνώρισε η Ακαδημία των Σπορ, με το 27-22 από τη Σαλαμίνα εκτός έδρας.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Πατρινή ομάδα στο α΄ ημίχρονο, επιβάλλοντας τον ρυθμό της, ήταν αποτελεσματική  στις τελικές προσπάθειες, έχοντας διαβάσει τον αντίπαλο κατάφερε να προηγείται στο σκορ, έχοντας το προβάδισμα έως  το κλείσιμο του α΄ ημιχρόνου, με σκορ 11-12.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Ακαδημίας έχασαν το πρώτο 10λεπτο την ψυχραιμία τους από το δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων και τις προκλήσεις τους, δεν ήταν  συγκεντρωμένοι και οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά έξι τερμάτων.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου ξανά γύρισαν στον ρυθμό τους,  έφεραν την διαφορά στα δύο γκολ 21-19, δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και η Σαλαμίνα ως έμπειρη ομάδα κράτησε την διαφορά των πέντε γκολ,  όπου ήταν τελικά και η νικήτρια του αγώνα.

Χ.Κ. ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ = 27-22 (ημ.11-12).

Διαιτητές : Σκλαβενίτης- Συρεπίσιος.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 5-7, 6-10, 9-11, 11-12 (ημίχρονο) 14-13, 19-13, 22-16, 22-19, 24-20, 27-22 (τελικό).

Δίλεπτες αποβολές: 6 – 6. Πέναλτι: 7/7 – 2/3.

Σαλαμίνα (Χριστοδούλου): Μανούσος, Εξαρχόπουλος, Μπακαούκας Γ., Μπακαούκας Χ. 9, Βασιλόπουλος, Πετράκος 3, Τρούλος 6, Τσαπτάλης 2, Χιώτης, Κόρρος, Κλημάνογλου 2, Πασλής, Φίλης, Αποστολίδης 1, Δίπλαρος 3, Γεωργακόπουλος 1.

Ακαδημία των Σπορ ( Γ. Παπαγιαννόπουλος): Διαμαντόπουλος, Μπεκιάρης, Μήλας, Παναγιωταρόπουλος 6, Α. Παναγιαννόπουλος 4, Γεωργίου 5, Στραβομύτης 2, Μαρκάτος 1, Κωνσταντινίδης, Ζάγκας, Τόμοβιτς, Ακριδόπουλος, Βύρλος 1, Δεμίρης, Σκαρλάτος, Κολλύρης 3.

Ο προπονητής της Ακαδημίας Πάτρας, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, μίλησε στο greekhandball.com μετά την ήττα από τη Σαλαμίνα και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του έχασε λόγω των επιπόλαιων λαθών της.

Αναλυτικά είπε:

«Νομίζω ότι υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις της γηπεδούχου ομάδας. Είμαστε μια νέα ομάδα στην κατηγορία και είχαμε ακούσει για την έδρα της Σαλαμίνας. Δυστυχώς όταν δίνεις δικαίωμα στον αντίπαλο να σε κερδίσει θα το κάνει.

Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας για δέκα λεπτά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού των γηπεδούχων.

Πήραν μια διαφορά των έξι τερμάτων και την κράτησαν μέχρι το πεντηκοστό πρώτο λεπτό όπου μειώσαμε στα δύο γκολ. Δυστυχώς από επιπόλαια λάθη δικά μας δώσαμε το δικαίωμα στη Σαλαμίνα να κερδίσει τον αγώνα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες  για την ήττα.

Ίσως να φταίω και εγώ για κάποια θέματα λειτουργίας που είμαι αρκετά δημοκρατικός στις αποφάσεις μου. Από εδώ και στο εξής τώρα που είναι αρχή του πρωταθλήματος θα αλλάξουν πάρα πολλά για το καλό της ομάδας πλέον, γιατί κατάλαβα στους δύο πρώτους αγώνες ότι οι παίκτες μου ίσως να μην έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες τους και υποτιμούν τους εαυτούς τους έναντι των αντιπάλων τους».

Υποστήριξη: SilkTech