Το "Πάτραι" θρηνεί τον χαμό του Θανάση Ζαφειρίου

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18, 2019 - 6:41μμ
Ακρη αρστερά σε εκδήλωση της διοίκησης του Πάτραι μαζί με Παναγιωτόπουλο, Σπίνο, Μαντζαβίνο, Παπαδόπουλο, Ανάγνου, Λαϊνιώτη, Τζουραμάνη, και Μιχαήλ

Θλίψη σκόρπισε στην αθλητική κοινότητα της Πάτρας η είδηση για τον θάνατο του Θανάση Ζαφειρίου, ενός εκ των σημαντικότερων παραγόντων του Πάτραι.

Ο Θανάσης Ζαφειρίου, «έφυγε»  από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με σοβαρή ασθένεια, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Είχε μεράκι για τον αθλητισμό, ενώ εκτός από το ιστορικό «Πάτραι» είχε ασχοληθεί ενεργά στον διοικητικό τομέα και με άλλα σωματεία, όπως τον Απόλλωνα και το  Σκαγιοπούλειο.

Μπήκε στο Πάτραι από την πλευρά του Απόλλωνα, στον οποίο έπαιξε -για πολύ λίγο, πιτσιρικάς- μπάλα. Το αγάπησε, όντας συνέχεια του Απόλλωνα και φυσικά επειδή ήταν αντίπαλον δέος της… Παναχαϊκής! Ο Ζαφειρίου έπαιζε μπάλα και στον Κεραυνό Τριών Ναυάρχων, αλλά και στους Προσκόπους

Ως  τραπεζικός υπάλληλος, στην  πρώην Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα, ήταν ευσυνείδητος και πάντοτε εξυπηρετικός με τους συναλλασσόμενους, ενώ είχε άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους του, επιδιώκοντας πάντα την προάσπιση των δικαιωμάτων τους,  αναπτύσσοντας  συνδικαλιστική δράση.

Με τη σύζυγο του Ιφιγένεια, που ήταν στο πλευρό του, μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, απέκτησαν δύο κόρες την Αννα και την Αντα, έγγαμη με τον Χαράλαμπο Χαλκίδη, ενώ ευτύχησε να αποκτήσει και δύο εγγόνια, τον Γιάννη και την Ιφιγένεια.

Η κηδεία του Θανάση Ζαφειρίου θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης (4μ.μ.) από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Συχαινών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

- Ψήφισμα με την οποία εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του, για το θάνατο του Θανάση Ζαφειρίου, εκδόθηκε από το ΑΠΣ Πάτραι, που εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και αναφέρει  ότι μέλη της διοίκησης θα  παραστούν  στην εξόδιο ακολουθία.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech