Ήρθε η ώρα του Πανευρωπαϊκού Ιστιοπλοΐας της Πάτρας- Τα σημαντικότερα στοιχεία των Αγώνων

Παρασκευή, Μάιος 3, 2019 - 2:36μμ

Μία μέρα έμεινε για τη νέα σπουδαία διεθνή διοργάνωση που έρχεται στην Πάτρα. Η πόλη θα φιλοξενήσει από το Σάββατο 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 11/5 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης J/24, στον πολύ φιλόξενο και εξαιρετικό για τέτοιους αγώνες χώρο του Μόλου της Αγίου Νικολάου.

Την διοργάνωση ανέλαβε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, να παραχωρεί σήμερα (3 Μαΐου) συνέντευξη Τύπου, όπου και παρουσίασε τους Αγώνες. Ο κ. Καλογερόπουλος μίλησε για τους συμμετέχοντες, τους αγώνες, αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοργάνωση ώστε να υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία, τονίζοντας τη βοήθεια του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΟΛΠΑ, που υπήρξαν αρωγοί στην υλοποίησή της.

 «Έχουμε τη χαρά, φτάσαμε ένα 24ωρο πριν την έλευση όλων των πληρωμάτων, να δώσουμε στο Πατρινό κοινό μία διεθνή Πανευρωπαϊκού τύπου διοργάνωση, ένα event στο κέντρο της πόλης.

Για τον ΙΟΠ είναι ένα σπουδαίο γεγονός. Κάναμε μία δύσκολη επιλογή, η Πάτρα δεν έχει Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για διεθνείς αγώνες, έχει όμως δύο καταπληκτικούς χώρους.

Ο ένας είναι η πλαζ, όπου περσι έγινε το Πανευρωπαϊκό laser και το άλλο είναι το κέντρο της πόλης, το οποίο αν θέλουμε η Πάτρα να παίξει ρόλο στο ναυταθλητικά δρόμενα και να γίνει πόλη φιλική προς τέτοιες διοργανώσεις, με τα αντίστοιχα οφέλη, είναι να εκμεταλλευτούμε αυτούς τους αγώνες.

Ήταν πραγματικά ένα δύσκολο εγχείρημα. Για να καταφέρουμε να φτιάξουμε στο κέντρο της πόλης, χώρους και ελλιμενισμούς σκαφών, υποδοχής αθλητών. Καταμετρήσεων, επιτροπών κτλπ., ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και σε αυτό οφείλω να πω ότι οι τρεις μεγάλοι φορείς που είναι ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο ΟΛΠΑ, μας στάθηκαν πραγματικά αρωγοί.

Αν δεν είχαμε τη βοήθεια και των τριών δεν θα τα βγάζαμε πέρα. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στα συνεργεία του Δήμου, που επί δύο εβδομάδες από το πρωί μέχρι το απόγευμα, διαμορφώναμε το χώρο και στάθηκαν στο ύψος και των απαιτήσεων και της επικοινωνίας μας. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΛΠΑ με το προσωπικό του που μας βοήθησε στο κομμάτι της θάλασσας και βοηθητικών χώρων που είχαμε ανάγκη και το ίδιο και η Περιφέρεια, η οποία από την πρώτη στιγμή μας στήριξε στους αγώνες αυτούς».

Στο αγωνιστικό κομμάτι:

«Έχουμε 36 εγγεγραμμένα σκάφη μέχρι στιγμής, με 250 αθλητές και κριτές, Έλληνες και ξένοι οι οποίοι καταφθάνουν. Οι μεγάλες διοργανώσεις φαίνονται και από τους ανθρώπους που ξεκινάνε να έρθουν. Έχουμε μερικά πολύ μεγάλα ονόματα της Ιστιοπλοΐας, όπως είναι το ζεύγος Jardin, από την Αγγλία, που πραγματικά τιμούν τη διοργάνωση. Όπως και ο κύριος Howell από την παγκόσμια κλάση, που καταφθάνει σήμερα για τους αγώνες. Παρουσίες που τιμούν ιδιαίτερα την Πάτρα και είναι καλό ξεκίνημα για τον πήχη που έχει βάλει η πόλη, να είναι στο αθλητικό γίγνεσθαι».

Για τους υποστηρικτές της διοργάνωσης:

«Θέλουμε να δείξουμε στον Πατρινό το πόσο σπουδαία πράγματα μπορούν να γίνουν σ’ αυτό το χώρο. Θα ήθελα πραγματικά να μιλήσει για τους ανθρώπους που μας στήριξαν εν μέσω κρίσης γι’ αυτή τη διοργάνωση. Με αυτούς μπορέσαμε και την υλοποιήσαμε.

Δανειστήκαμε σκάφος από την σχολή ναυτικών δοκίμων που θα τρέξει ο ΙΟΠ, με Πατρινό πλήρωμα. Στην προσπάθεια να επισκευαστεί αυτό το σκάφος μας βοήθησε η Πατρινή εταιρία  Pelco.

Σημαντικοί χορηγοί είναι η εταιρία ΜΑΧΡΩ, η Λουξ plus n light tea, η ΑΜΕΚΩΝ, Super Cargo, Grimladi-Minoan Lines, η Ολυμπία Οδός, η ΕΥ-sailing, Fibair, bembos, AVIN, Γέφυρα ΑΕ, CAVINO, το ίδρυμα Κουτσοχέρα και στην επικοινωνία μας το thebest.gr και το sportin.gr».

Το παρόν από τους Ιστιοπλόους, έδωσε ο καπετάνιος του πιο επιτυχημένου Ελληνικού πληρώματος, που κατεβαίνει στους Αγώνες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος, που θα ηγηθεί του σκάφους της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος και χαρακτήρισε ιδανικό για τέτοιες διοργανώσεις το μέρος που διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό.

Ο Ταγαρόπουλος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στις ολυμπιακές κατηγορίες tornados και 470 και τα τελευταία 20 χρόνια είναι καπετάνιος και υπεύθυνος στην ομάδα της αστυνομίας.

«Έχουμε συμμετάσχει σε πάρα πολλά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πρόσφατα τρέξαμε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας (10η θέση το 2018, μεταξύ 91 συμμετεχόντων και 16 χωρών).

Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και συμμετέχουμε σε ένας Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα μας και για την Πάτρα. Η Ελληνική κλάση J/24 προσπαθεί να διοργανώσει όσο καλύτερους αγώνες μπορεί.

Προσπαθήσαμε όλοι να βοηθήσουμε τον Όμιλο και τη διοργάνωση με τις γνώσεις που έχουμε ως αθλητές.

Έχουμε ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία μας εδώ από την Δευτέρα του Πάσχα, βρήκαμε τα πράγματα αρκετά οργανωμένα και θεωρώ πως θα έχουμε πολύ καλούς αγώνες.

Αυτό θα το πιστοποιήσουν και οι επιτροπές αγώνα και ενστάσεων, οι οποίες είναι πολύ καταξιωμένες και θεωρούμε ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία.

Τα μετρολογικά που βλέπουμε και ο χώρος δείχνουν ότι ο στίβος θα είναι πάρα πολύ καλός και οι συνθήκες ιδανικές. Θα το απολαύσουμε κι εμείς και θα δώσουμε θέαμα και στην πόλη.

Το στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί, έχουν γίνει αυτά που πρέπει και πάμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Σαν ομάδα έχουμε έρθει για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, να τριτώσουν τα μετάλλια σε Ευρωπαϊκούς αγώνες (1η το 2009 και 2η το 2010). Θέλουμε το Κύπελλο να μείνει στην Ελλάδα, αν δεν το καταφέρουμε εμείς να το κάνει κάποιος άλλος αθλητής, σίγουρα κοιτάμε βάθρο».

Πλεονεκτήματα περιοχής για να γίνει πυρήνας ναυταθλητισμού:

«Αν δεν έχει η Πάτρα, ποιος έχει! Είναι πύλη που συνδέεται με την Ιταλία και την Ευρώπη, πράγμα που δεν το έχει η υπόλοιπη Ελλάδα. Η πίστα, ο αγωνιστικός χώρος είναι πάρα πολύ καλός και όσο αφορά τις εγκαταστάσεις, υπάρχουν και ίσως είναι και ανεκμετάλλευτες. Είναι ιδανική η πόλη για να γίνονται αγώνες με τον καλύτερο τρόπο».

*Το sportin.gr και το thebest.gr πιστά στη στήριξη των μεγάλων διοργανώσεων που έρχονται στην πόλη μας θα είναι χορηγοί επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα J24.

Υποστήριξη: SilkTech