Η Φωτεινή Πλέα δεν περπατάει με την απογοήτευση!

Τρίτη, Απρίλιος 16, 2019 - 3:59μμ

Ενα μικρό βιογραφικό της κορυφαίας ελληνίδας πυγμάχου, της Φωτεινής Πλέα της Παναχαϊκής:

WHO is WHO!

Επώνυμο: Πλέα

Όνομα: Φωτεινή

Ημερομηνία γεννήσεως: 7/10/1998

Πόλη: Πάτρα

Επάγγελμα: Φοιτήτρια Ιατρικής

Ύψος: 1,65

Προπονητής: Πλέας Νίκος

Ομάδα που αγωνίζεται: Παναχαϊκή Γ.Ε., Εθνική Ελλάδος

Ομάδα που ξεκίνησε: Παναχαϊκή Γ.Ε.

Πότε ξεκίνησες: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με το άθλημα από το 2009-2010 (12 ετών)

Ποιος σε παρότρυνε: Η οικογένειά μου είναι πυγμαχική. Ο πατέρας μου με γνώρισε με το άθλημα της πυγμαχίας από πολύ μικρή ηλικία, στο οποίο δεν άργησα να αρχίσω να εξασκούμαι.

Γκαρντ: Αριστερή, Δεξιά

Ώρες προπόνησης: 12-17 h/week (κυρίως σε αγωνιστική περίοδο )

Αριθμός αγώνων: 78 επίσημους +30 φιλικά

Διακρίσεις: Χρυσό μετάλλιο - Κύπελλο Εθνών 2016. Ασημένιο μετάλλιο - Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2015. Χάλκινο μετάλλιο - Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων 2013, Νεανίδων 2014, 2016. 5η θέση - Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2013. Πρωταθλήτρια Ελλάδος- Κορασίδων 2014, Νεανίδων 2016. Πρωταθλήτρια Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ά κατηγορίας γυναικών - 2016, 2017, 2018.

Η καλύτερη στιγμή στα ρινγκ: Το να ξέρω ότι μπορεί να αγωνίζομαι μόνη πάνω στο ρινγκ, κάτω από αυτό όμως, μαζί μου αγωνίζεται και ο προπονητής μου. Η ικανοποίηση που νιώθω όταν πετυχαίνω αυτά που έχω δουλέψει στην προπόνηση, η αγάπη και η υποστήριξη που εισπράττω από τους συναθλητές και τον κόσμο κατά τη διάρκεια του αγώνα και φυσικά, εκείνη η στιγμή που βλέπω τους κόπους μου (και του προπονητή μου) να ανταμείβονται είναι, θεωρώ οι καλύτερες στιγμές του ρινγκ.

Η πιο άσχημη στιγμή : Οταν το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο της σκληρής δουλειάς, της προσπάθειας, της εικόνας και της τεχνικής σου πάνω στο ρινγκ... Όταν δε σου επιτρέπεται να πάρεις αυτό που αξίζεις...

Πυγμαχικό idol: Katie Taylor, Vasyl Lomachenko

Αγαπημένο σου μότο: "Μην περπατήσεις με την απογοήτευση, δεν ξέρει τον δρόμο. Η πλευρά είναι μόνο μια και ονομάζεται αισιόδοξη. Γιατί θαύματα γίνονται, αρκεί να πιστεύεις».

Ο καλύτερος πυγμαχικός παρτενέρ: Είμαι ευγνώμων για όλους τους συναθλητές μου, που με βοηθούν συνέχεια να βελτιώνομαι πυγμαχικά. Κάθε ένας από αυτούς έχει διαφορετικό στυλ και τεχνική, κάτι που αποτελεί μια μικρή πρόκληση για εμένα, καθώς προσπαθώ να προσαρμόσω την τεχνική μου ανάλογα με την περίπτωση. (Ο πιο δύσκολος πυγμαχικός παρτενέρ μου πάντως είναι με διαφορά ο προπονητής μου! χάχαχα)

Αγαπημένο φαγητό: κανελόνια (κυρίως)

Μουσική: Ό,τι μπορώ να τραγουδήσω και ταιριάζει με τη διάθεσή μου!...Και επική μουσική (ό,τι πρέπει για προπόνηση!)

Ταινία που βλέπεις και ξανά βλέπεις: Δεν έχω συγκεκριμένη... Αυτές που με κάνουν να χαλαρώνω και να περνάω καλά. Μιλώντας πυγμαχικά όμως... Rocky 3 - Rocky 4 !

TO BE: someone I'll be proud of !

Το χρώμα σου: Του ουρανού

Τι θα άλλαζες στον κόσμο του ρινγκ: Επαναφορά της κάσκας στους άνδρες

Ολυμπιονίκης ή παγκόσμιος πρωταθλητής pro: Ολυμπιονίκης

Υποστήριξη: SilkTech