Το τέλος ενός υπέροχου ταξιδιού για τους Φοίνικες Γλυφάδας

Δευτέρα, Φεβρουάριος 25, 2019 - 3:03μμ

Μετά από 12 χρόνια στις Α1 και Α2 εθνικές κατηγορίες η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ των Φοινίκων Γλυφάδας υποβιβάστηκε και θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στη Β΄ ΕΘΝΙΚΗ.

Σε σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε:

"Ήταν ένα όμορφο και πολύχρονο ταξίδι που άρχισε την αγωνιστική περίοδο 2006 - 07 με πρωταγωνίστριες αθλήτριες που είχαν ξεκινήσει από το τμήμα υποδομής του συλλόγου μας. Με μικρές ενισχύσεις ( μέχρι μια αθλήτρια με μεταγραφή), ώστε ο βασικός σκελετός να είναι οι αθλήτριες μας, η ομάδα διακρίθηκε στα πρωταθλήματα της Α2 και είχε και ένα τριετές πέρασμα από την Α1 ( 2009 -10 μέχρι 2012 -13)

Με βάση τη θέση μας, ότι την ομάδα πρέπει να αποτελούν οι ΔΙΚΕΣ μας αθλήτριες, κατεβήκαμε φέτος να αγωνιστούμε, σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στην ιστορία της Α2 Γυναικών, χωρίς μεταγραφικές ενισχύσεις από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Οι αθλήτριες μας προσπάθησαν μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι για τη παραμονή αλλά το άγχος και ο συνδυασμός άλλων αποτελεσμάτων δεν επέτρεψαν την εκπλήρωση του στόχου της παραμονής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα μας και ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας που έπεσαν και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ που σώθηκε οριακά στηρίχτηκαν κυρίως σε δικές τους αθλήτριες.

Για τα χρόνια των Φοινίκων σε Α1 και Α2 σύντομα θα ετοιμάσουμε ένα αφιέρωμα για να ευχαριστήσουμε όλες τις αθλήτριες που τίμησαν με την αγωνιστική τους παρουσία και τις διακρίσεις τους το σύλλογο συμμετέχοντας σε αυτό το όμορφο πολύχρονο ταξίδι"

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Οι αγώνες του τελευταίου αγωνιστικού διήμερου έγιναν το σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ. Οι Φοίνικες για να εξασφάλιζαν την παραμονή , χωρίς να εξαρτάται από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων, έπρεπε να κάνει 3 νίκες. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Δυστυχώς το άγχος οδήγησε σε ήττα στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου με την ΧΑΝΘ. Στη συνέχεια η νίκη επί του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ έδωσε ελπίδες παραμονής.

Την Κυριακή η νίκη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ επί του ΠΑΓΧΙΑΚΟΥ, που έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του κατέβηκε να αγωνιστεί με ομάδα κορασίδων, έκρινε και τη τύχη της ομάδας μας.

Παρά την ενημέρωση για το αποτέλεσμα οι αθλήτριες  προσπάθησαν απέναντι στην δυνατή ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ για να χάσουν οριακά με 4-3.
Τα αποτελέσματα των Φοινίκων:

ΦΟΙΝΙΚΕΣ – ΧΑΝΘ 2 -4 ( ΕΛΕΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ 1 νικη, ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ 1)
ΦΟΙΝΙΚΕΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 4-2 ( ΑΜΠΑΤΖΗ 2, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 1, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ 1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΕΣ 4-3 ( ΑΜΠΑΤΖΗ 1, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ 1, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 1 )

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1. Π.Κ.Δ. Ταύρου 27
-----------------
2. Α.Ο. Άρης 2006 25
3. Παναθηναϊκός 24
------------------
4. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 22
5. Παγχιακός Γ.Σ. 20
6. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 18
---------------------
7. Φοίνικες Πάτρας 17
8. ΑΛΦΑ Καλλιθέας 15

Υποστήριξη: SilkTech