Ποιος θυμάται τη Δόξα Πατρών;

Υπήρξε μία από τις πρώτες ομάδες που διακρίθηκαν στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για την Δόξα Πατρών, η οποία απαντάται ήδη στα 1926. Πάντως «επίσημη» εμφάνιση με συμμετοχές στα τοπικά πρωταθλήματα κάνει μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ηταν μετά το 1949, όταν η γνωστή τότε ποδοσφαιρική ομάδα Αρμενική μετονομάστηκε σε Δόξα Πατρών, με την παράλληλη συγχώνευσή της τόσο με την ανεπίσημη ομάδα του Κόνδωρα όσο και με την ομάδα και της Δόξας Ταμπαχάνων.

Η Αρμενική κοινότητα στην Πάτρα υπάρχει σίγουρα από το 1908, όταν καταγράφηκαν οκτώ Αρμένιοι καφεκόπτες. Ο πληθυσμός τους αυξήθηκε μετά το 1922, ενώ το 1939 οι περισσότεροι έφυγαν για τη Σοβιετική Αρμενία. Τα γραφεία της Αρμενικής βρίσκονταν στη διασταύρωση Γούναρη και Αλ. Υψηλάντου.

Η φωτογραφία είναι στο γήπεδο της ΠΓΕ το 1950. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Κώστας Σκλάβος απονέμει Κύπελλο στον αρχηγό της Δόξας Θεμιστοκλή Μπένο, κατά την καθιερωμένη τελετή έναρξης της ποδοσφαιρικής περιόδου, στην οποία γίνονταν και οι απονομές σε ομάδες που διακρίθηκαν την προηγηθείσα ποδοσφαιρική περίοδο.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική