Αλέξανδρος Ράπτης: Το αστέρι που ανατέλλει στην Ελλάδα

Τρίτη, Αύγουστος 6, 2019 - 7:50πμ

Εκτενές αφιέρωμα στο νέο αστέρι που ανατέλλει στο Ελληνικό βόλεϊ, έκανε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ο Πατρινός ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης, τράβηξε το ενδιαφέρον τον ανθρώπων του χώρου και έξω από τα Ελληνικά σύνορα.

Τα σημαντικότερα σημεία από το αφιέρωμα της CEV:

«Ο 18χρονος ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας που πρόσφατα τερμάτισε δεύτερη στην European Silver League, όπου είχε την πρώτη ευκαιρία να παίξει με την ανδρική ομάδα.

Ο Ράπτης άρχισε να παίζει βόλεϊ από την ηλικία των 10 ετών και αμέσως ερωτεύτηκε το παιχνίδι. Η Ολυμπίαδα ΠΑΤΡΑΣ ήταν ο πρώτος σύλλογος που τον υποδέχθηκε και παρέμεινε εκεί μέχρι που ήταν 18 χρονών, δεχόμενος το καλοκαίρι του 2018 να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Παρά την νεαρή του ηλικία, κατά την πρώτη του επαγγελματική περίοδο, αποκάλυψε το ταλέντο του και μαζί με την 5η θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, κέρδισε το βραβείο 'Rookie of the Year' και μία θέση στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της σεζόν.

«Όταν ήμουν νέος στην Πάτρα, είχα δύο πράγματα στο μυαλό μου. Να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να είμαι σε θέση να ανταγωνίζονται με την εθνική ομάδα ενάντια στους καλύτερους. Οι προκλήσεις μπροστά μου είναι μεγάλες και ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκρληση», δήλωσε ο Αλέξανδρος.

Στο European Silver League, ο Ράπτης είχε την ευκαιρία να δείξει στον κόσμο κάποιες από τις δεξιότητές του στο βόλεϊ, με την ελπίδα να ταξιδέψει με την εθνική ομάδα στο Μονπελιέ για να αντιμετωπίσει την Ιταλία και το είδωλό του, Ιβάν Ζαγιέτσεφ.

«Το Silver League ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να είμαστε πιο προετοιμασμένοι για το EuroVolley. Για μένα ήταν ακόμα καλύτερο, γιατί ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Συνάντησα νέους παίκτες, έπαιξα με μεγάλους συμπαίκτες όπως ο Mitar Tzourits και κάθε φορά που αγωνίζομαι, μαθαίνω πολλά χρήσιμα πράγματα.

Οι Έλληνες οπαδοί αρχίζουν να αναγνωρίζουν τους συμπαίκτες μου και εγώ και για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι συνηθισμένος σε αυτό και εξακολουθώ να αισθάνομαι λίγο περίεργα», δήλωσε ο 18χρονος εξωτερικός hitter.

«Μεγάλωσα βλέποντας αγώνες και βίντεο του Ivan Zaytsev και ονειρευόμουν να παίζω εναντίον του», συνέχισε ο Ράπτης. «Δεν πίστευα ότι θα συμβεί τόσο γρήγορα στην καριέρα μου. Ελπίζω να είμαι υγιής και θα μπορώ να τον αντιμετωπίσω στο Μονπελιέ. Έχω παρακολουθήσει από την τηλεόραση τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στο EuroVolley. Το επίπεδο θα είναι υψηλό, θα είναι δύσκολο για εμάς αλλά αυτή είναι η ομορφιά του. Όταν είναι εύκολο, κανείς δεν το διασκεδάζει, αλλά όταν η πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι δύσκολη, αυτό σε παρακινεί να είσαι καλύτερος».

Υποστήριξη: SilkTech