Υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 το Μεξικό

Σάββατο, Οκτώβριος 29, 2022 - 10:00πμ
Την υποψηφιότητά τους για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 κατέθεσαν οι αρμόδιοι φορείς του Μεξικού, με την ΔΟΕ να την εγκρίνει

Την υποψηφιότητα του Μεξικού για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, 54 χρόνια αφότου τους διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1968, ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι φορείς της χώρας.
«Εξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε επί του θέματος η πρόεδρος της επιτροπής και πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Μαρία Χοσέ Αλκαλά.
Αξίζει να σημειωθούν αφενός ότι η υποψηφιότητα του Μεξικού είναι εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Αφετέρου πως, επί του παρόντος, είναι και η μοναδική για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, καθώς η Αίγυπτος έχει εκφράσει ενδιαφέρον και εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης.
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας», πρόσθεσε η Αλκαλά.

Υποστήριξη: SilkTech