Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πέμπτη, Μάρτιος 19, 2020 - 7:58μμ

Η απόφαση για το πάγωμα όλων των τουρνουά τένις (18/3) συνοδεύτηκε με την απόφαση να παγώσουν και οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί από άνδρες και γυναίκες στην περίοδο του χώματος.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια ομοσπονδία (ITF) του τένις απέσυρε από το site της τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ενδεχομένως γιατί θα υπάρξει κάποια τροποποίηση και είναι πιθανό είναι να δώσει κάποια παράταση στη διαδικασία πρόκρισης που αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται όπως αναφέρθηκε, την 8η Ιουνίου.


Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, αφού έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα στα τουρνουά της ITF, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους και τυπικά στους Αγώνες του Τόκιο, όποτε και αν αυτοί διεξαχθούν. 


Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, τα εισιτήρια στο απλό είναι 64 (οι 56 πρώτοι του ranking συν 8 από την ITF) και κάθε χώρα δικαιούται να στείλει μέχρι τέσσερις.

Ο Τσιτσιπάς στο Νο6 και η Σάκκαρη στο Νο20, δεν έχουν πρόβλημα να πάρουν την πρόκριση.


H Ελλάδα εξασφαλίζει και 3η παρουσία στους Αγώνες, στο μεικτό αγώνισμα. Εκεί θα αγωνιστούν 16 ομάδες (15+Ιαπωνία) οι οποίες θα προκύψουν στο Τόκιο από τους τενίστες και τις τενίστριες που θα βρίσκονται εκεί με πρόκριση. Τα 15 ζευγάρια θα βγουν από το συνδιασμό της κατάταξης άνδρα – γυναίκα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το ελληνικό δίδυμο θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο τουρνουά του μεικτού.

Υποστήριξη: SilkTech