Τσιμίκας: Έχουμε αφήσει κάτι στη μέση από την περασμένη σεζόν

Κυριακή, Ιούλιος 17, 2022 - 2:00μμ
Ο Έλληνας άσος έδωσε τα «κλειδιά» της επιτυχίας για την Λίβερπουλ

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ παραχώρησε ο Κώστας Τσιμίκας, μιλώντας για την προετοιμασία των «κόκκινων», ενόψει της νέας πολύ απαιτητικής σεζόν και μιλώντας για τα όσα έζησε με το συγκρότημα του «Άνφιλντ» την περασμένη.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της κι ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με τη Λίβερπουλ για τη νέα χρονιά, προκειμένου να πετύχει όλα όσα δεν κατάφερε σ' αυτή που ολοκληρώθηκε.
«Ειλικρινά, είναι πολύ έντονες οι προπονήσεις. Αλλά, νομίζω πως αυτό είναι που χρειάζεται η ομάδα αυτή την περίοδο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βάλουμε από τώρα ψηλά τον πήχη αν θέλουμε να πετύχουμε ξανά τους στόχους μας. Αφήσαμε κάτι στη μέση πέρσι και θα ξαναπροσπαθήσουμε τη νέα σεζόν. Θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε», τόνισε ο Κώστας Τσιμίκας για τις δυσκολίες της προετοιμασίας.
Συνέχισε μιλώντας για την προσπάθεια κατάκτησης τεσσάρων τίτλων την περασμένη σεζόν κι αν το έχει ακόμη στο μυαλό του. «Φυσικά. Προσωπικά, ήθελα να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερα την περασμένη σεζόν. Δεν κερδίσαμε την Premier League και το Champions League, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να είμαστε 100% πεινασμένοι ενόψει της νέας σεζόν, έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα καθημερινά στις προπονήσεις. Αυτό είναι που μετράει, να δώσουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι τη νέα σεζόν».
Για την περασμένη σεζόν και το κατά πόσο ήταν η καλύτερη της καριέρας του, δήλωσε: «Σαφώς. Όπως έχω πει πολλές φορές, απολαμβάνω το να παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες. Είναι η οικογένειά μου. Η πρώτη μου σεζόν δεν ήταν τόσο καλή για μένα, αλλά στη συνέχεια είπα πως πρέπει να δουλέψω ακόμα σκληρότερα, αν θέλω να πετύχω τους στόχους μου. Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι που παίζω».
Για τους προσωπικούς του στόχους ενόψει της νέας σεζόν και για το αν εκτιμά πως θα παίξει σημαντικό ρόλο, τόνισε: «Προπονούμαι κάθε μέρα με αυτόν τον στόχο. Όταν ήρθα στη Λίβερπουλ, ήξερα πως έχω να ανταγωνιστώ τον Άντι Ρόμπερτσον. Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για κάθε αριστερό μπακ του κόσμου, αλλά άπαντες με προέτρεψαν να δουλέψω σκληρά, αν θέλω να πετύχω. Αυτό έκανα τα δύο προηγούμενα χρόνια και αυτό θα κάνω και του χρόνου».

Υποστήριξη: SilkTech