Τρομερά πράγματα: Αποχώρησε ο Ολυμπιακός από το ΟΑΚΑ

Τετάρτη, Φεβρουάριος 13, 2019 - 9:14μμ

Με το σκορ στο 40-25 υπέρ του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο, έληξε άδοξα ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να αποχωρεί.

Την απόφαση να μην βγουν από τα αποδυτήρια για το Β' μέρος πήραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες επικαλέστηκαν τη διαιτησία στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, στην οποία οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου σφύριξαν πέντε φάουλ στους γηπεδούχους και 13 στους φιλοξενούμενους

* Η αποστολή του Ολυμπιακού μπήκε στο πούλμαν για να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

* Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: "Αυτά είναι μεθοδευμένα. Έχουν παίκτες από ό,τι φαίνεται απλήρωτους, Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Τώρα το κάνουν γιατί δεν τους αρέσει η διαιτησία. Ο λόγος που το κάνουν είναι για να φύγει η οικογένεια των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό και να το ρίξουν σε εμάς και τους διαιτητές. Αυτά είναι απαράδεκτα. Κερδίζουμε και χάνουμε μέσα στο γήπεδο. Κι εμείς έχουμε χάσει και μία και δύο φορές στο ΣΕΦ και καθόμαστε μέσα και παίζουμε. Τι είναι αυτά τα πράγματα;"

* Με τιμωρία ενός έως έξι βαθμών στο πρωτάθλημα κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μετά την απόφασή του να μην κατέβει στο δεύτερο μέρος του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Λίγα λεπτά πριν την αποχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και εξήγησε για ποιον λόγο οι Πειραιώτες πήραν αυτή την απόφαση στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. "Αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης. Τα είπαμε, τα έχουμε ξαναπεί, κάναμε προσπάθειες, αλλά πια αηδιάσαμε. Έχουμε αηδιάσει εδώ και καιρό, αλλά η πολιτεία και ο υφυπουργός αθλητισμού πρέπει επιτέλους να πάρουν τα μέτρα τους και να καθαρίσει αυτή η βρομιά", ήταν οι πρώτες του αντιδράσεις. Όταν μεταφέρθηκε στον Χρήστο Σταυρόπουλο η ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου "Ίσως ο λόγος που το κάνουν είναι για να σηκωθεί να φύγει η οικογένεια Αγγελόπουλου από τον Ολυμπιακό και να τα ρίξουν σε εμάς και τους διαιτητές", τότε εκείνος απάντησε πως "Μάλλον αυτό εύχεται ο ίδιος, να αποχωρήσουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.

* Λίγο μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της ομάδας του Πειραιά να μην αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ άφησε ένα κόκκινο εσώσρουχο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, με τον κόσμο της ομάδας να αποθεώνει.

* Η απόφαση του Ολυμπιακού να μην συνεχίσει στον ημιτελικό έστειλε... αυτόματα τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στον τελικό του Κυπέλλου, όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα διεκδικήσει το Κύπελλο στον τελικό του Ηρακλείου, καθώς το ματς στο ΟΑΚΑ τελειώσε και επίσημα μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην συνεχίσει στην αναμέτρηση και να μην αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο.
Για την ιστορία, οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο στο ματς και κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο (40-25), ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (17/2) τον ΠΑΟΚ, στο ματς που θα κρίνει τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν.

Υποστήριξη: SilkTech