Τοξοβολία: Δυναμική παρουσία του ΑΟΠ Ερμής -ΦΩΤΟ

Τετάρτη, Μάιος 18, 2022 - 10:30μμ
Αναλυτικά οι επιτυχίες του πατρινού ομίλου

Ο ΑΟΠ Ερμής συνεχίζει την δυναμική του παρουσία στους αγώνες της Ελληνικής ομοσπονδίας. Το σαββατοκύριακο 14-15/5 πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο πανελλήνιος αγώνας τοξοβολίας με 370 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Ηταν ο 3ος αγώνας πρόκρισης για τις εθνικές και προεθνικές ομάδες καθώς και αγώνας μικρών ηλικιακών κατηγοριών.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και η 1η φάση του Triangle Archery Challenge ,μιας καινοτόμας αγωνιστικής δράσεις που εκτός του τίτλου του μεγάλου νικητή θα επιφέρει για πρωτη φορά στην Ελλάδα και χρηματικά έπαθλα στις κατηγορίες ανδρών γυναικών ολυμπιακού και σύνθετου τόξου, στη 3η και τελικη φάση THE DECIDER που θα γίνει στην Πάτρα την 1/10/2022
Στην κατηγορία Γυναικών σύνθετου τόξου ,ο ΑΟΠ Ερμής συνεχίζει την παράδοση του στις πρώτες θέσεις ,αυτή την φορά με την ταλαντούχα νεάνιδα Αναστασία Αλεξοπούλου που έχει ήδη προκριθεί στην προεθνική ομάδα νεανίδων. Αν και μόλις 14 ετών αγωνίστηκε στην μεγάλη κατηγορία των Γυναικών ,και παρά το άγχος και την πίεση της κατηγορίας , έφτασε στην πέμπτη θέση της πανελλήνιας κατάταξης. Η θέση της ,της έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστεί στο Triangle Archery Challenge, από τη φάση 1/8 ,όπου με νίκες απέναντι στις έμπειρες αθλήτριες, Τσουκνάκη και Τσακίρη έφτασε στον Μεγάλο Τελικό κόντρα στην πρωταθλήτρια Ελλάδας Βόκολου Ελευθερία του Παναθηναικού. Στην πρωτόγνωρη και δύσκολη αυτή μονομαχία η Αλεξοπούλου ηττήθηκε και επιστρέφει με την 2 θέση στις Γυναίκες και δικαίως θεωρείται διεκδικήτρια του μεγάλου επάθλου στην 3η και τελική φαση του Challenge που θα διεξαχθεί στην Πάτρα τον Οκτώβριο.
Σπουδαία εμφάνιση έκανε και στους Ανδρες συνθέτου ο Σπύρος Μούκας ,που επανήλθε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κερδίζοντας την πρόκριση του στην προεθνική ομΆδα των Ανδρών ,χάνοντας για 1 πόντο την θέση του στο βάθρο. Ο Μούκας με τους βαθμούς του θα συνεχίσει για την διεκδίκηση του επάθλου του Triangle Archery Challenge καθώς και την εντατική προετοιμασία του για το πανελλήνιο πρωτάθλημα .
Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση των Παπακωνσταντίνου και Λυγιδάκηστις κατηγορίες Εφήβων. Ενώ αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε η Στρεμμένου που την κράτησε μακριά από τα καλά της σκορ.
Ο ΑΟΠ Ερμής έδωσε το παρόν και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες με την Τέτη Σπανοσωτηροπούλου στο ολυμπιακό τόξο κορασίδων να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, και την Αφροδίτη Κορμπάκη στο ολυμπιακό τόξο πανκορασίδων και τον Σωτήρη Μαυρομμάτη στο ολυμπιακό τόξο παμπαίδων β να επιστρέφουν με πολύτιμες εμπειρίες και πολύ καλές επιδόσεις.
Εντυπωσιακή ήταν η παρθενική εμφάνιση του Χαρίτωνα Κυριακόπουλου στο σύνθετο τόξο παμπαίδων με το καταπληκτικό σκορ των 343/360 που του χάρισε μεγάλο προβάδισμα και το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Απόλυτα ικανοποιημένος ο προπονητής του ΑΟΠ Ερμή Μάνθος Στρεμμένος συνεχίζει τις εντατικές προπονήσεις για το απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων μηνών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech