ΤΟΚΙΟ 2020: Φρενίτιδα για την τελετή έναρξης, όλα έτοιμα

Παρασκευή, Ιούλιος 23, 2021 - 8:00πμ
Η γιορτή της Οικουμένης

Σήμερα στις 20:00 ώρα Ιαπωνίας (14:00 ώρα Ελλάδος) όλος ο πλανήτης θα συντονιστεί για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, στο Τόκιο.

Το εθνικό στάδιο είναι καθ' όλα έτοιμο να υποδεχθεί αθλητές/τριες και συντέλεστες (μίντια) όμως δυστυχώς η τελετή θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Καθημερινά γίνονται πολλές πρόβες ενώ χθες έγινε η πρόβα τζενεράλε και όλα κύλησαν αρκετά καλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Λόγω των αυστηρών μέτρων που εφαρμόζονται, λόγω του covid-19, ο αριθμός των δημοσιογράφων αλλά και των φωτογράφων/εικονοληπτών που θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην τελετή θα είναι αρκετά περιορισμένος ενώ έχουν «κοπεί» πολλοί συντελεστές τελευταία στιγμή. Βέβαια, αυτό δε θα μειώσει καθόλου τη σημαντικότητα της τελετής η οποία, από όσο γνωρίζουμε, θα τιμήσει τη σημαντικότητα του να προχωράς στη ζωή θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους Ιάπωνες κατοίκους, που επλήγησαν από σεισμό και τσουνάμι το 2011.

Το μότο της τελετής θα είναι «Moving Forward» (προχωράμε μπροστά) ενώ ο αυτοκράτορας της χώρας, Ναρουχίτο της Ιαπωνίας, θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων. Πρόθεση των διοργανωτών είναι να κάνουν μία σεμνή τελετή που όμως θα καταφέρει να συγκινήσει.

Παράλληλα, τα δρομολόγια από και προς όλες τις αρένες και ξενοδοχεία θα σταματήσουν στις 12:30 και από εκείνη την ώρα θα κατευθύνονται λεωφορεία μόνο προς το Ολυμπιακό στάδιο. Από τις 13:50 έως και τις 18:00 θα περνά από τα pick-up points από ένα λεωφορείο κάθε δέκα λεπτά ενώ περίπου μετά τις 16:00 θα περνούν πολλαπά λεοφωρεία ανά δέκα λεπτά.

Υποστήριξη: SilkTech