Τι γίνεται με τον Καλογερόπουλο και την Παναχαϊκή – Όλες οι εξελίξεις

Τετάρτη, Μάιος 22, 2019 - 3:37μμ

Τρέχουν οι εξελίξεις στα διοικητικά της Παναχαϊκής. Η φημολογία των ημερών που ήθελε Σουηδούς επιχειρηματίες να ενδιαφέρονται για την «κοκκινόμαυρη» ΠΑΕ επιβεβαιώθηκαν πλέον από όλες τις πλευρές, ενώ όπως πηγάζει από παντού, δεν υπάρχει -για την ώρα- οριστική συμφωνία.

Το όνομα που βγήκε τις τελευταίες μέρες στην επιφάνεια είναι αυτό του Σάκη Καλογερόπουλου, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Γαστούνη (όχι από την Αμαλιάδα) και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο των κατασκευών στη Σουηδία.

Παραμένει ακόμα άγνωστο αν ο επιχειρηματίας έχει από πίσω του Σουηδούς «συμπαίχτες» ή είναι μόνος του.

Ανεπιβεβαίωτες από το ρεπορτάζ είναι και οι πληροφορίες ότι ο Καλογερόπουλος χρηματοδοτούσε ήδη την Παναχαϊκή, μέσω του Δημήτρη Δρόσου και ίσως θα προσπαθούσε να μετοχοποιήσει τα κεφάλαια που έχει βάλει ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος στους «κοκκινόμαυρους». Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η συγκεκριμένη πληροφορία.

Η πλευρά του Καλογερόπουλου κάνει επαφές με έναν - έναν τους μετόχους ξεχωριστά με στόχο να αποκτήσει το απαραίτητο ποσοστό (50%+) και να μπορέσει να πάρει στα χέρια του το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Οι μέτοχοι, δηλαδή, «διαπραγματεύονται» ο καθένας μόνος του, χωρίς κοινή εκπροσώπηση.

Οι επαφές έχουν ανατεθεί στον δικηγόρο του Σάκη Καλογερόπουλου, ο οποίος έχει γραφείο που εδρεύει στην Αθήνα, ενώ συνεχίζεται χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο εξονυχιστικός έλεγχος που γίνεται στα οικονομικά της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους μετόχους έχουν συμφωνήσει ήδη με τον Ήλειο επιχειρηματία και περιμένουν να δουν και τις αντιδράσεις από το υπόλοιπο μετοχικό σχήμα. Έτσι προέκυψαν και οι πρώτες πληροφορίες για συμφωνία με τον Καλογερόπουλο. Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις 29 Μαΐου (σε μία εβδομάδα δηλαδή) που έχει οριστεί η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Ο τρόπος που σκοπεύει να μπει στην ομάδα ο Σ. Καλογερόπουλος, μετά και τις πολλές απορίες που προέκυψαν, είναι ένας και αφορά την συμμετοχή του στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (που μπορεί να του αποφέρει ένα ποσοστό της τάξεως του 15-20% στην καλύτερη περίπτωση) σε συνδυασμό με την εξαγορά μέρους των μετοχών από τους ήδη υπάρχοντες μετόχους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει στο απαιτούμενο 51% ώστε να διοικήσει την ομάδα.

Υποστήριξη: SilkTech