Θλίψη στον ΝΟΠ για την Φιφή Μακρυγιάννη

Τρίτη, Οκτώβριος 27, 2020 - 3:41μμ

Όπως έγινε γνωστό από τον ΝΟΠ, έφυγε από τη ζωή η Φιφή Φιλιππάκη - Μακρυγιάννη

Η εκλιπούσα ήταν παλαιά αθλήτρια του ΝΟΠ και πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ύπτιο στις αρχές δεκαετίας του 1950.
Περίοδος που οι αθλητές του Ομίλου, αν και προπονούνταν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες.

Τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αθήνα ευτυχισμένη με την οικογένειά της, έχοντας αποκτήσει παιδιά, εγγόνια και  δισέγγονα.

Η καταγωγή της, από τον πατέρα της, είναι από την Κύπρο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αφού της μετέδωσε το "μικρόβιο" ο πατέρας της, βαλκανιονίκης στο τριπλούν με την Εθνική μας ομάδα (πέθανε το 1982). Μάλιστα ήταν μέλος του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και όντας πολιτικός μηχανικός ήταν αυτός που σχεδίασε το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, στην ΕΑΠ.

Η Φιφή Μακρυγιάννη πρωταγωνίστησε με τον ΝΟΠ από το 1951 μέχρι το 1957, σε διάφορες διοργανώσεις όπως τα Μαραγκοπούλεια, ένας κολυμβητικός θεσμός πανελλαδικά με τεράστια αίγλη. Φυσικά κολυμπούσε στο λιμάνι, εκεί ήταν οι εγκαταστάσεις του ΝΟΠ.

Με το τέλος των σχολικών της υποχρεώσεων έφυγε για την Αθήνα, όπου σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο, ενώ για 18 χρόνια έζησε στην Νότιο Αφρική, πριν επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Παρακολουθούσε μέχρι τέλους της ζωής της τα του ΝΟΠ, χαιρόταν με τις επιτυχίες του και πάντα αναπολούσε εκείνες τις στιγμές της νιότης της, που μαζί με άλλα μικρά κορίτσια των Πατρών προσέφεραν τεράστιες υπηρεσίες στον ΝΟΠ και στον πατραϊκό αθλητισμό.

Από την οικογένειά της, ο γιος της Αλέξανδρος ασχολείται με τον αθλητισμό, παίζοντας γκολφ σε πρωταθλητικό επίπεδο.

* Στο στιγμιότυπο η Φιφή Μακρυγιάννη, τρίτη από αριστερά, μαζί με τις Λήδα Τασσοπούλου - Παπαμανώλη, Λιλίκα Φίλια και (άκρη δεξιά) την Ελένη Γασπαρινάτου.

ΤΑΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech