Τέταρτοι "Ευρωπαίοι" πέντε πατρινοί - Στον πάγκο της Εθνικής και ο Μάκης Λυκούδης

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 26, 2022 - 11:30πμ
Με άρωμα Πάτρας η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών

Πάλεψαν γερά οι λεβέντες της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Νέων Ανδρών και στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στον Ισπανία, έδειξαν πάθος και ψυχή, επιβεβαίωσαν ότι δίκαια βρίσκονται στην ελίτ του αθλήματος στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορίας, αλλά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τη "φούρια ρόχα" με 12-11.
Οι διεθνείς μας κόντραραν στα ίσα τους Ισπανούς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με μαχητικότητα και καλή άμυνα. Όμως ανασταλτικός παράγοντας για να μπορέσουν οι Έλληνες να έχουν το πάνω χέρι, ήταν το πολύ μέτριο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, μόλις 5/13, καθώς οι Ισπανοί έπαιξαν σκληρή και αποτελεσματική άμυνα, κυρίως στον λιγότερο και εξουδετέρωσαν κάποια από τα επιθετικά ατού της ομάδας του Μαχαίρα.
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι η Ισπανία προηγήθηκε και με δύο γκολ, 8-6, 9-7 και 10-8 στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, η Εθνική μας αντέδρασε και ισοφάρισε σε 10-10 αρχικά (με τον Γκίλλα που ήταν και ο κορυφαίος σκόρερ μας με 5 γκολ) και 11-11 στη συνέχεια (5.18 πριν από τη λήξη με τον Πούρο). Οι Ισπανοί σκόραραν το 12-11 υπέρ τους με τον Γκομίλα, στο 2.10 πριν από το φινάλε και η Ελλάδα δεν βρήκε απάντηση, ούτε στην τελευταία επίθεση με παίκτη παραπάνω.
Ο Αποστόλης Γεωργαράς του ΝΟΠ έκανε σπουδαία εμφάνιση σκοράροντας τρεις φορές, τις δύο με εντυπωσιακές λόμπες. Ακόμη αγωνίστηκαν οι πατρινοί Χρήστος Μπιτσάκος και Ανδρέας Αλμύρας, ενώ εκτός 13άδας έμειναν οι επίσης πατρινοί Ανδρέας Μπιτσάκος και Σπύρος Λυκούδης. Θυμίζουμε ότι στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ως συνεργάτης του Ηλία Μαχαίρα, είναι ο Μάκης Λυκούδης, προπονητής της ΝΕΠ και παλιός μεγάλος άσος του ΝΟΠ.
Οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 5-5, 1-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Γεωργαράς 3, Τόττης, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 5, Σπάχιτς, Μυρίλος 1, Πούρος 1, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων, Ηλιόπουλος.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Αλέγκρε, Μπονέτ, Ζιλ 1, Βαλς 2, Λόπες 3, Ραμόν 1, Μπαργκάλιο, Μπρούτσε, Πέρεζ Ρ. 2, Ρομέρο 1, Γκομίλα 1, Κάστρο 1, Πέρεζ Α.

Υποστήριξη: SilkTech