Τα "Πρόσωπα της χρονιάς" στον αθλητισμό της Πάτρας

Δευτέρα, Ιανουάριος 6, 2020 - 9:33μμ

Συγκίνηση, απονομές, καλλιτεχνικά δρώμενα, ευχαριστίες. Η φετινή βραδιά απονομών για τα Πρόσωπα της Χρονιάς για άλλη μια φορά έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας σε πρόσωπα που δουλεύουν, σχεδιάζουν, ονειρεύονται, προσφέρουν.

Περισσότεροι από χίλιοι θεατές βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2020, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να επιβραβεύσουν ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ο καθένας στον τομέα του, για τη σκληρή προσπάθειά τους, τα επιτεύγματά τους και την επιμονή να κάνουν το όραμά τους πράξη.

Στον χώρο του αθλητισμού βραβεύτηκαν οι:

Ήλια Αλεξοπούλου: Εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων. Οι νεαρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής κατακτώντας της 9η θέση.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην παρθενική της συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης (Τσάμπιονς Λιγκ), η ομάδα έγραψε Ιστορία, παίρνοντας την πανηγυρική πρόκριση στους τελικούς της Basket League. Το 2019 έκλεισε με την ιστορική πρόκριση επί του «τριφυλλιού» στο Κύπελλο Ελλάδας.

Επίσης, στον τομέα της κοινωνίας, βραβεύτηκε η παλαιότερα πολίστρια του ΝΟΠ, Κωνσταντίνα Μπουζινέκη: Συμμετείχε στη διάσωση έξι Ισπανών τουριστών που είχαν παρασυρθεί μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου από τα ρεύματα ενώ κολυμπούσαν. Χρειάστηκε να φτάσει στον δεύτερο πυλώνα της Γέφυρας, διακινδυνεύοντας τη ζωή της. Χάρη στην παρέμβασή της και με τη βοήθεια ενός ακόμα ατόμου, σώθηκαν και οι έξι κολυμβητές.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Διευθυντής Σύνταξης της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κωνσταντίνος Μάγνης, η παρουσιάστρια του ΙΟΝΙΑΝ TV Ελένη Κίτσιου και ο ηθοποιός Γιάννης Τσάκωνας.

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» είναι ο θεσμός που καθιέρωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και συνδιοργανώνεται πλέον με το «Ινστιτούτο Πρόσωπα», όπου συμμετέχουν όλοι οι πολίτες που, ατομικά ή ομαδικά, δημιούργησαν αξιοσημείωτα επιτεύγματα και διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.

Υποστήριξη: SilkTech