Συνεχίζουν αήττητοι Περιστέρι, Ήφαιστος και Προμηθέας - Επίσημα στον Ιωνικό ο Βετούλας

Κυριακή, Οκτώβριος 6, 2019 - 4:50μμ

Σπουδαία «διπλά», διεύρυνση του αήττητου για Περιστέρι, Ήφαιστο Λήμνου, Προμηθέα και τους ΠΑΟΚ, Ηρακλή να πανηγυρίζουν τις πρώτες του επιτυχίες στο πρωτάθλημα, περιελάμβανε το πρώτο μέρος της 2ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών. 

Στο Ρέθυμνο, με μόλις 7/26 τρίποντα, 8 ασίστ και έχοντας υποπέσει σε 17 λάθη οι Κρήτες δεν είχαν ελπίδα, απέναντι στο Περιστέρι, το οποίο πέρασε νικηφόρα με 79-60 από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», γράφοντας το «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα και «ζεσταίνοντας» τις μηχανές ενόψει της έναρξης του ταξιδιού του στο Basketball Champions League. 

Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα, άλλωστε, εστίασε και ο τεχνικός των θριαμβευτών, Ηλίας Ζούρος, μετά το ματς... «εμείς ξεκινάμε τη μεθεπόμενη εβδομάδα τις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη και ευελπιστούμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα στο μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε και μετά να βρούμε τον ρυθμό μας επιθετικά και αμυντικά και μέσα από τα παιχνίδια».

Πρωταγωνιστές της επιτυχίας οι Μόρισον (13π.), Γκρέι (13π.) και Βασιλόπουλος (13π.), με τον τελευταίο να ξεδιπλώνει στα 25 λεπτά που έμεινε στο παρκέ την εμπειρία του, προσθέτοντας στη στατιστική του τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ένα μπλοκ.

Στην Πάτρα, η εμπειρία του Προμηθέα, αλλά και το... δολοφονικό ένστικτο του Κρις Μπαμπ έκριναν την αναμέτρηση, απέναντι στο μαχητικότατο, αλλά επιρρεπή στα λάθη (15), Ιωνικό Νικαίας, που αγωνίστηκε με υπηρεσιακό τεχνικό τον Βαγγέλη Μάγειρα, μετά την απομάκρυνση του Στέργιου Κουφού. 

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μία... ανάσα από την πρώτη τους επιτυχία, όταν ο Στιβ Μπαρτ μείωσε σε 82-80 στα 43΄΄ για τη λήξη, αλλά ο Μπαμπ απάντησε από τα 6.75, διαμορφώνοντας το 85-80, με το οποίο «σφραγίστηκε» η νίκη (87-80), αλλά και το δεύτερο «δίποντο» σε ισάριθμους αγώνες για τους Αχαιούς. Σπουδαία εμφάνιση, πάντως, έκανε ο Δημήτρης Κατσίβελης με 20 πόντους, ενώ ο Οκτάβιους Έλις ολοκλήρωσε με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (17) και ασίστ (11). 

Ο ιδιοκτήτης του Ιωνικού, Βαγγέλης Τσάπας, αναγνώρισε σε δηλώσεις του μετά το ματς την προσφορά του υπηρεσιακού τεχνικού, Βαγγέλη Μάγειρα, αλλά ανακοίνωσε την επιστροφή του προπονητή που οδήγησε την ομάδα στην άνοδό στην Α1, Νίκου Βετούλα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. 

«Ο Νίκος Βετούλας είναι προπονητής του Ιωνικού. Την Δευτέρα αναλαμβάνει τη δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Βαγγέλη Μάγειρα, καθώς σήμερα η ομάδα εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, θα συνεχίσει να είναι βοηθός», είπε ο Τσάπας. 

Στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν», ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να περιορίσει το περιφερειακό σουτ του Ήφαιστου Λήμνου, με τους νησιώτες να εκτελούν κατά ριπάς από τα 6.25 και με 14/28 τρίποντα να μην αισθάνονται σε κανένα σημείο του ματς την... ανάσα των «κυανέρυθρων». 

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Πανιωνίου, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη επιτυχία σε ισάριθμα ματς και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στη δεύτερη αποτυχία τους στο πρωτάθλημα. Εκτός από τα τρίποντα, η απόλυτη κυριαρχία των φιλοξενούμενων στα ριμπάουντ (43 έναντι 28) έθεσε από νωρίς εκτός μάχης τον Ιστορικό. 

Στην PAOK Sports Arena, με μόλις 1/15 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο η Λάρισα τέθηκε με το... καλησπέρα εκτός διεκδίκησης της νίκης. Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι έμειναν... παρατηρητές στο επιθετικό κρεσέντο του Άνταμ Σμιθ (24 πόντοι με 4/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 1/1 βολή) και ο ΠΑΟΚ έφτασε χωρίς να... ιδρώσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. 

Και οι δύο ομάδες τίμησαν πριν το τζάμπολ τη μνήμη των 6 οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στις 4/10/1999 στα Τέμπη, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, στο Ιβανώφειο, ο Ηρακλής απέδειξε ότι έχει πάρει τον... αέρα του Άρη, καθώς λίγες ημέρες μετά το Κύπελλο ήρθε η νίκη και στη Basket League. Αυτή τη φορά ο Ντάριους Γκάρετ είχε την τιμητική του, με τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ να κυριαρχεί στις ρακέτες (17π., 15ρ.) και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τον «Γηραιό» στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του Άρη ήταν ακόμη πιο δύσκολο από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε ο αρχηγός του, Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος ταλαιπωρείται από κάταγμα σκαφοειδούς στο αριστερό χέρι. 

«Καρδιά, πάθος, θέληση, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα», υποσχέθηκε ο τεχνικός  Γιάννης Καστρίτης μετά το ματς για να συμπληρώσει: «Μας στηρίζει πολύ ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό να τον έχουμε κοντά μας, να είναι το γήπεδο σύμμαχος στην προσπάθεια μας. Είχαμε πλέον πλέον παιχνίδια στα πόδια μας και βελτιώνουμε την εικόνα μας. Κι ο Καββαδάς είναι έτοιμος, αλλά, είναι μεγάλη η αποχή του και θα φροντίσουμε σύντομα να επανέλθει. Και σήμερα θα μπορούσαμε να τον βάλουμε στο παιχνίδι». 
 

Υποστήριξη: SilkTech