Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για το Προολυμπιακό η Εθνική

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019 - 1:50μμ

Τέσσερα εισιτήρια απομένουν για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και αυτά θα δοθούν από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά που θα διεξαχθούν 23-28 Ιουνίου (κι όχι 6-12 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Η Ελλάδα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIBA.

Στα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά θα λάβουν μέρος συνολικά 24 ομάδες (έξι σε καθένα). Σε αυτές περιλαμβάνονται οι 16 ομάδες με την καλύτερη κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν εξασφάλισαν απευθείας εισιτήριο, καθώς και δύο ακόμη χώρες ανά ζώνη βάσει ranking.

Αυτές είναι οι Κροατία και Σλοβενία από την Ευρώπη, Μεξικό και Ουρουγουάη από την Αμερική, Κίνα και Κορέα από Ασία-Ωκεανία και Ανγκόλα και Σενεγάλη από την Αφρική.

Έβδομη η Eθνική στην παγκόσμια κατάταξη

Άνοδο μιας θέσης σημείωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA, την οποία η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος γνωστοποίησε, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «σκαρφάλωσε» από την όγδοη στην έβδομη θέση, ενώ έχει 656,4 βαθμούς.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στην κορυφή, ωστόσο η -νέα πρωταθλήτρια κόσμου- Ισπανία που παραμένει δεύτερη μείωσε την απόσταση που τη χωρίζει από το... ρετιρέ.

Άξια αναφοράς είναι η άνοδος της Αυστραλίας, καθώς από την ενδέκατη θέση πραγματοποίησε «άλμα» οκτώ θέσεων και φιγουράρει στην πρώτη τριάδα, έχοντας προσπεράσει μεταξύ άλλων την Αργεντινή (που κέρδισε μια θέση) και τη Γαλλία (που «έπεσε» δύο θέσεις).

Υποστήριξη: SilkTech