Σοκ στον στίβο: “Εφυγε” ο Γιώργος Κοζίας!

Τρίτη, Μάρτιος 7, 2023 - 8:50πμ
Ένας άνθρωπος του αθλητισμού

Ενας ακόμη θάνατος που προκάλεσε θλίψη στην Πάτρα. Δυστυχώς ο Γιώργος Κοζίας, ένας άνθρωπος του στίβου δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

"Εφυγε" σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του κλασικού αθλητισμού.
Ο Γιώργος Κοζίας ήταν μέλος του Συνδέσμου Κριτών, έχοντας τεράστια εμπειρία από πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.
Εργαζόταν παλιότερα στον ΕΦΕΤ, έχοντας συνταξιοδοτηθεί και έδινε πάντα "παρών" σε όλες τις στιβικές συναντήσεις στα μέρη μας και όχι μόνο...
Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε θέματα με την υγεία του...

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου
αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 7 Μαρτίου 2023 
μετά το άγγελμα του θανάτου του 
Γεωργίου Κοζία που προσέφερε τα μέγιστα στον χώρο του Στίβου ως Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βόρειας Πελοποννήσου παλαιότερα και στη συνέχεια ως Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Β.Π. και Διεθνής Κριτής Στίβου
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.
2. Να εκφράσει επίσης στον Σύνδεσμο Κριτών τα θερμά του συλλυπητήρια.
3. Να υπενθυμίσει στους πολίτες της Πάτρας τη μεγάλη προσφορά του για πολλές δεκαετίες στον Κλασσικό Αθλητισμό από όλες τις θέσεις από τις οποίες πέρασε με το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα, πάντοτε αγαπητός και ακούραστος, με υψηλά και αγνά ιδεώδη, μαχητής μέχρι το τέλος.
4. Συμμετέχοντας στο πένθος, να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του και με παράλληλη κατάθεση Στεφάνου στην τελευταία κατοικία του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μπαλάσης Νικόλαος Πεγλερίδης Δημήτριος

* Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε για την ξαφνική απώλεια του Γιώργου Κοζία:
«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου του στίβου, του Γιώργου Κοζία και συλλυπούμαι από καρδιάς την οικογένεια, τους οικείους του και τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου, του οποίου ήταν από τα πιο δραστήρια μέλη.
Ο Γιώργος Κοζίας είχε μεγάλη προσφορά στο στίβο, ήταν ευγενής, αγαπητός και ευχάριστος σε όλους».

* Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι πλέον ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΟΖΙΑΣ δεν είναι μαζί μας. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ της προσφοράς, της παρέας, της ανιδιοτέλειας.
Φίλε Γιώργο
Σε μια εποχή που η ενασχόληση «υγιών» ανθρώπων, με τον αθλητισμό και τα κοινά ακολουθεί φθίνουσα πορεία (σε αντίθεση με τους καιροσκόπους και κερδοσκόπους που κατά καιρούς εμφανίζονται σε αυτόν), εσύ ξεχώριζες. Γιατί αγαπούσες με το πάθος τον Αθλητισμό και ιδιαίτερα το Στίβο και προσέφερες σε αυτόν από διάφορες θέσεις ευθύνης για πολλές δεκαετίες. Υπηρέτησες με συνέπεια και ήθος το γενικό καλό, την νεολαία και τον Ελληνικό Αθλητισμό.
Σε όλους τους αγώνες Στίβου, ήσουν εκεί, δίπλα στο αγαπημένο σου αγώνισμα , το Μήκος και όλοι εμείς νοιώθαμε ηρεμία και σιγουριά για το αποτέλεσμα γιατί γνωρίζαμε το ήθος σου, τη γνώση και την εργατικότητά σου.
Φίλε Γιώργο, με τιμούσες με την φιλία σου και με αληθινή οδύνη σε αποχαιρετώ. Θα μας λείψεις από τα Στάδια που σε βλέπαμε πάντα μέχρι τώρα, αλλά θα ζεις για πάντα στην καρδιά μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.
Απόστολος Αποστολόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech