Σκουρτόπουλος: «Μία... αναμενόμενα δύσκολη αρχή»

Σάββατο, Φεβρουάριος 22, 2020 - 8:52πμ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από το θετικό ξεκίνημα της Εθνικής απέναντι στη Βουλγαρία, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Έστω κι αν ίδρωσαν οι διεθνείς για να πάρουν τη νίκη με 73-63 στο «Δημήτρης Τόφαλος», ο Σκουρτόπουλος υπενθύμισε πως «το έργο μας είναι δύσκολο σε μια ομάδα με εννιά καινούρια στελέχη».

Ο Σκουρτόπουλος ευχαρίστησε το κοινό της Πάτρας και ενημέρωσε πως στο επόμενο παιχνίδι με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα μείνει εκτός ο Λίνος Χρυσικόπουλος καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση. Εκτός θα μείνει και ο νεαρός Καλαϊτζάκης.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη αρχή, όπως το περιμέναμε. Καταφέραμε να μπούμε με το... δεξί και να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Πρέπει να ξέρετε ότι τα παιδιά όση διάθεση έχουν, άλλο τόσο άγχος κουβαλούν για να αντεπεξέλθουν.

Τα λάθη μας ήταν λίγα, αλλά είχαμε μια αδράνεια στο ριμπάουντ. Στην επίθεση δεν είχαμε τους αυτοματισμούς που έπρεπε, αλλά θα δείξουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια γιατί έχουμε την ποιότητα.

Σε μια ομάδα με εννιά καινούρια στελέχη το έργο μας είναι δύσκολο. Ευχαριστούμε το κοινό της Πάτρας και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σε ένα μεγάλο παιχνίδι.

Για το επόμενο παιχνίδι θα μείνει εκτός ο Χρυσικόπουλος γιατί έχει ένα μικρό πρόβλημα στη μέση του και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ΑΕΚ, που όπως ο Προμηθέας και το Περιστέρι μάς έχουν τροφοδοτήσει με τόσους παίκτες. Επίσης θα μείνει εκτός ο Καλαϊτζάκης, που ελπίζουμε στο μέλλον να είναι ξανά μαζί μας».

Υποστήριξη: SilkTech