Ρεκόρ συμμετοχών στο 3ο αθλητικό καλοκαιρινό Camp του Πανεπιστημίου Πατρών

Δευτέρα, Ιούλιος 8, 2019 - 9:50πμ

Τις περισσότερες συμμετοχές των τελευταίων τριών ετών και πολλές αθλητικές και άλλες δράσεις εκτός των καθημερινών προπονήσεων και επιμορφώσεων, περιλάμβανε στις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του, το 3ο αθλητικό καλοκαιρινό Camp του Πανεπιστημίου Πατρών, που πραγματοποιείται στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, στην Πανεπιστημιούπολη.

Πλήθος παιδιών ηλικίας 5-16 ετών (μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, των αθλητικών ακαδημιών του Πανεπιστημίου και φίλων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου), αξιόλογοι προπονητές, ιατροί, ο υπεύθυνος και ο συντονιστής του Camp, με την υποστήριξη της Επιτροπής Αθλητισμού αλλά και εθελοντριών από το τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, προπονούνται ομαδικά και καθημερινά στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλει, του στίβου, του τένις, αλλά και στον χορό. Επιπλέον συμμετέχουν σε παιχνίδια δεξιοτεχνίας και με ελεύθερη δράση στο σκάκι, στο πινγκ πονγκ και στην ζωγραφική.

Καθημερινά εκτός από τις παραπάνω δραστηριότητες, τα παιδιά συμμετέχουν σε ενημερωτικές, αθλητικές και επιμορφωτικές συναντήσεις με ειδικούς, εκπαιδευτικούς, άλλους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Πατρών και με αθλητές-μέλη εθνικών ομάδων και εθνικών κατηγοριών.

Κατά την διάρκεια της 3η εβδομάδας, από τις 1 Ιουλίου έως και τις 5 Ιουλίου 2019, πλέον των καθημερινών προπονήσεων, έγιναν ενημερώσεις από την περιβαλλοντική εθελοντική ομάδα του Πράσινου Πανεπιστημίου Πατρών-Green Campus από την κα Μελιώ Κατσιφάρα, υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας, αναδεικνύοντας σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών, στοχεύοντας στην πρόληψη και τονώνοντας την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στον Πλανήτη Γη.

Ορισμένα από τα θέματα ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, η εκδήλωση πυρκαγιών, η ορθή ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Ακολούθησαν συναντήσεις με αξιόλογους ποδοσφαιριστές εθνικών πρωταθλημάτων της περιοχής μας, μια επίσκεψη από δύο βολεϊμπολίστες ύστερα από πρόσκληση του συντονιστή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και Ομοσπονδιακού προπονητή Βόλεϊ κ. Άρη Αγγελόπουλου, συζήτηση με την ιατρό εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κα Δήμητρα Τριανταφύλλου,  για θέματα που αξίζουν προσοχής και ασφάλειας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και επίσκεψη στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με υπεύθυνο τον διευθυντή του εργαστηρίου, καθηγητή κου Δημητρίου Μούρτζη και τις εξαίρετες επιμορφωτικές δράσεις που πραγματοποίησε στα παιδιά ο κ. Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου, σε θέματα που αφορούσαν στην δυναμική του σχεδιασμού και της υλοποίησης των κατασκευών, στις εξελίξεις της εικονικής πραγματικότητας στην πράξη, στον αυτοματισμό και στα ρομπότ καθώς και στα βραβευμένα αυτοκίνητα του εργαστηρίου σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου, ξεκινά η 4η εβδομάδα με επίσης πλούσιες δράσεις, καθημερινές προπονήσεις, πολλές συμμετοχές και άλλες εκδηλώσεις.

 

Υποστήριξη: SilkTech