Πρωταθλητής Ελλάδας στους Παίδες ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Ιούνιος 17, 2021 - 9:31πμ
Ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης

Στις 11-13 Ιουνίου, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ,  διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στην κατηγορία των  παίδων, στο  ξίφος ασκήσεως (fleuret).

O Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης, αθλητής του Α.Ο.Ξ Αιγάλεω, του συλλόγου των πρωταθλητών, στεφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για το 2021.

Ο 13χρονος Πατρινός, στα πουλ (ομάδες των έξι αθλητών) έκανε 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και στην συνέχεια πέρασε χωρίς αγώνα το πρώτο νοκ - άουτ, καθώς είχε την υψηλότερη βαθμολογία. Χρειάστηκαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα επόμενα νοκ -  άουτ, για να φτάσει, χωρίς ήττα, στην πρώτη θέση! Η συμβολή του προπονητή του Νίκου Κοντοχριστόπουλου (παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων) ήταν καθοριστική αφ’ ενός  στο προπονητικό – αγωνιστικό κομμάτι  και αφετέρου  στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Έτσι η αγωνιστική απραξία (λόγω covid 19) ξεπεράστηκε ανώδυνα και ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης ήταν έτοιμος στους απαιτητικούς  αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Αρωγός σε όλη την προετοιμασία του αθλητή υπήρξε και η άοκνη και αεικίνητη ομοσπονδιακή προπονήτρια Έλλη Τσολακίδου .Η συνεργασία προπονητών, αθλητών και διοίκησης του συλλόγου, λειτούργησε υποδειγματικά ώστε ο Α.Ο.Ξ Αιγάλεω να κατακτήσει συνολικά 8 μετάλλια εκ των οποίων τα τρία χρυσά. 

Στους ίδιους αγώνες, στο ομαδικό, η ομάδα του Α.Ο.Ξ.Α, αποτελούμενη από τους Α. Γκούμα, Ν. Γιατρά, Χ. Τουλάκη - Μαρκάκη και Μ. Χατζηγιάννη, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος, νικώντας στον τελικό τον Α.Χ.Ι.Α 45-37.

Θα ήταν παράλειψη, να μην αναφερθούμε , στο γεγονός  πως ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης, μαθητής της Α τάξης του 18 Γυμνασίου Πατρών, μέχρι την προηγούμενη αθλητική περίοδο αγωνιζόταν με τον Αχαϊκό Σύλλογο Ξιφασκίας.. Εκεί έμαθε ξιφασκία και κατέκτησε νίκες στις μικρότερες κατηγορίες αλλά και αυτή των παμπαίδων. Εκεί όπου ο Αλέξανδρος και ο Χάρης Λεβαντίδης (στις εγκαταστάσεις του «Δ. Τόφαλος») εδώ και πολλά χρόνια ακούραστα μέχρι και σήμερα, μαθαίνουν στα παιδιά την χαρά αυτού του υπέροχου αλλά απαιτητικού αθλήματος. Ενός αθλήματος που λειτουργεί πολυεπίπεδα στην ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα των παιδιών. 

Την επόμενη περίοδο ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ο οποίος υπήρξε μέλος των προεθνικών ομάδων ανάπτυξης) θα αγωνίζεται στην κατηγορία των εφήβων με στόχο την συμμετοχή του στην εθνική ομάδα.

TΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech