Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ανδρέας Ζαχαράκης του Α.Ο. Πατρών Ερμής - ΦΩΤΟ

Πέμπτη, Οκτώβριος 15, 2020 - 2:02μμ

Το  πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών ολοκληρώθηκε την Κυριακή11/10 στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο ΑΟΠ Ερμής εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές του ,Ανδρέα Ζαχαράκη στην κατηγορία ανδρών και Tσαβαχιδου Μαρούσα στη κατηγορία γυναικών ύστερα από τους προκριματικούς αγώνες που έγιναν τον περασμένο μήνα και ανέδειξαν τους 16 καλύτερους, παίρνοντας μάλιστα και οι δύο πατρινοί τοξοβόλοι τις πρώτες βαθμολογικές θέσεις.

Ο Ζαχαράκης απέδειξε για τρίτη συνεχόμενη φορά την αξία του και τα υψηλά σκορ του που θεωρούνται πλέον επιδόσεις παγκόσμιου επιπέδου. Στο πρώτο μέρος του αγώνα στον γύρο κατάταξης,  τερμάτισε στην πρώτη θέση με το εκπληκτικό 704/720. Ενώ, στους γύρους αποκλεισμού έφτασε εύκολα στον τελικό με αντίπαλο τον Χρήστο Αερικό (703/720).

Σε 15 βολές εναλλάξ θα κρινόταν ο πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ζαχαράκη να φτάνει στα 14 βέλη στο κέντρο 10, με ένα μόνο βέλος στο 9 που του στέρησε ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ. Με σκορ 149/150 επικράτησε του Αερικού με 145/150, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ το 2020!

Η Τσαβαχίδου με  καλή  εμφάνιση, έφτασε στην έκτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Με τον συναθλητή της έφτασαν στον μεγάλο τελικό του μεικτού ομαδικού και κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο αυτής της κατηγορίας, όπως είχε συμβεί και στο πανελλήνιο κλειστού χώρου στο ΣΕΦ τον περασμένο χειμώνα, καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ.  

Τους αθλητές συνόδευσε ο προπονητής τους Μάνθος Στρεμμένος που απέσπασε για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την εξέλιξη του ΑΟΠ Ερμής τόσο στους άνδρες- γυναίκες όσο και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες φέρνοντας στην πόλη μας πλήθος διακρίσεων , μεταλλίων και πανελληνίων επιδόσεων.  

Ο ΑΟΠ Ερμής και οι αθλητές του θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το cafesshino για την βοήθεια του και την υποστήριξη τους  στους αθλητές του καθώς και το Λογιστικό-Φοροτεχνικό γραφείο Ραβάνη Νικολέτα και Αθανασία που στέκεται αρωγός στον εργαζόμενό  τους και αθλητή  Ζαχαράκη Ανδρέα με τις διευκολύνσεις που του παρέχουν,  ώστε να συμμετέχει απρόσκοπτα στις προπονήσεις του.

Η αγωνιστική προετοιμασία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για τις επόμενες διοργανώσεις με πρώτη το κύπελλο Ελλάδας στις 25/10 και το Mediteranean Cup στην Κύπρο στις 27/10 όπου ο Ζαχαράκης θα αγωνιστεί με την εθνική μας ομάδα.

Υποστήριξη: SilkTech