Ποιοι μέτοχοι της ΠΑΕ έδωσαν τις μετοχές τους, ποιοι παραμένουν

Πέμπτη, Μάιος 30, 2019 - 7:12μμ
Παρέδωσε ο Κώστας Μπακαλάρος * Μόνος μεγαλομέτοχος ο Σάκης Καλογερόπουλος

Την ερχόμενη εβδομάδα, με την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση θα μάθουμε και τη νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891.

Ως γνωστόν από την περασμένη Τρίτη (28/5) ο Σάκης Καλογερόπουλος είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με ποσοστό 51%. Δοθέντος ότι ένα 10% ακόμα ανήκει στην Ερασιτεχνική, το υπόλοιπο 39% μοιράζεται σε διάφορους μικρομετόχους.

Δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για το ποιων τις μετοχές πήρε ο Σάκης Καλογερόπουλος, καθώς ήταν περίπου 15 οι διάφοροι μέτοχοι.

Θεωρείται σίγουρο πως απέκτησε το 25% των Κώστα και Δημήτρη Μπακαλάρου, αλλά και τις μετοχές των χρόνια φίλων και συνεργατών, Τάκη Λαμπρόπουλου και Κώστα Χρυσανθόπουλου.

Για προφανείς λόγους, οι δύο πλευρές (Καλογερόπουλος - Μέτοχοι) δεσμεύτηκαν να μην υπάρξουν -για την ώρα- περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε είναι αδιευκρίνιστες οι σχετικές λεπτομέρειες.

Τέλος, ο Πλάτων Μαρλαφέκας φέρεται να διατηρεί το ποσοστό του (19%), ενώ του Αντώνη Κουνάβη είναι πλέον στο 5%.

Ελάχιστη σημασία έχουν πλέον όλα αυτά. Νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι ο Σάκης Καλογερόπουλος, και όλοι οι προηγούμενοι μέτοχοι, σύμμαχοι πιο πριν, θα περάσουν στην ιστορία σαν οι πρώτοι που στήριξαν την νέα προσπάθεια της Παναχαϊκής που είχε διαλυθεί (από τα χρόνια της ΠΑΕ 2005)... Το πόσο και τι κατάφεραν θα κριθεί σύντομα.

Ιδού και οι μέτοχοι από το 2017 έως σήμερα (τα ποσοστά σε παρένθεση άλλαζαν ανάλογα με τις αυξήσεις του Μ.Κ. ή τυχόν μεταβιβάσεις).

Βασιλάτος Αλέξανδρος (6,43%)

Μιχαλάκος Χρήστος (6,43%)

Κολοκυθάς Αναστάσιος (6,43%)

Μαρλαφέκας Πλάτων (19%)

Μικρούλης Αθανάσιος (6,43%)

Ποταμίτης Αντώνιος (6,43%)

Κεφαλάς Βασίλειος (4,82%)

Βασιλόπουλος Κων/νος (3,22%)

Κουνάβης Αντώνιος (14,44%)

Χρυσανθόπουλος Κων/νος (6,43%)

Κατσουράνης Κων/νος (4,82%)

Πολυδωρόπουλος Παναγιώτης (4,82%)

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης (6,43%)

Κοντοθεοδώρου Ευφροσύνη (6,43%)

Μπακαλάρος Κώστας (25%)

Ερασιτεχνική ΠΓΕ (10%)

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech