Ποια είναι η διεθνής βοηθός διαιτητής Γεωρ. Κομισοπούλου που έρχεται στην Αγυιά

Παρασκευή, Φεβρουάριος 7, 2020 - 12:52μμ

Ο Στέφανος-Βάiος Καλατζής από την Θεσσαλία ορίστηκε από την ΚΕΔ για να σφυρίξει το παιχνίδι ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Δόξα Δράμας με βοηθούς τους Παγουρτζή (Πειραιά) και Κομισόπουλου (Χανιών) ενώ 4ος είναι ο Ιωάννης Πάνος από την Ήπειρο.

Γεωρ. Κομισοπούλου: Ποια είναι η διεθνής βοηθός διαιτητής από την ΕΠΣ Χανίων, που  θα είναι την Δευτέρα στην ΑΓΥΙΑ.

Η Κομισοπούλου βρίσκεται στα Χανιά τα τελευταία πέντε χρόνια και ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ποδοσφαιριστών, αλλά και παραγόντων. Η ίδια τονίζει ότι στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά μετά αφού τη... γνώρισαν και η ίδια είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο στα Χανιά, εγκλιματίστηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Φυσικά, αυτό που ξεχωρίζει ως γεγονός είναι ότι ορίζεται σε παιχνίδια στο εξωτερικό. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα έχει οριστεί να βρεθεί ως βοηθός στην Εlite φάση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατηγορίας Κορασίδων που θα γίνει στη Νορβηγία. Θα είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που θα επισκεφθεί τη συγκεκριμένη χώρα της Σκανδιναβίας, αφού πριν από ένα χρόνο σχεδόν είχε βρεθρεί σε ένα άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Νεανίδων.

«Η πρώτη μου εμπειρία ήταν πέρσι σε ένα τουρνουά στη Νορβηγία για ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων (Κ19). Επειτα, συμμετείχα σε ένα FIFA World Cup στην Ελβετία και μετά στο Καζακστάν, σε UEFA Champions League Γυναικών και τώρα περιμένω το επόμενο που έχω οριστεί ως βοηθός διαιτητής στη Νορβηγία, στη φάση Elite σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων.

Πραγματικά είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τα ελληνικά δεδομένα. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Αριστες εγκαταστάσεις, φοβερή οργάνωση, η συμπεριφορά των παικτών και των παραγόντων είναι πολύ επαγγελματική. Εύχομαι να το αλλάξουμε αυτό σιγά-σιγά και στην Ελλάδα και να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας και εδώ», τονίζει η Γεωργία Κομισοπούλου.

  Mε το σήμα της FIFA που "δηλώνει" την ιδιότητά της ως διεθνής βοηθός διαιτητή.

Πώς νιώθει ωστόσο που είναι διεθνής διαιτητής; Αυτή είναι η επόμενη ερώτηση που θέσαμε. «Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται», σημειώνει. «Νιώθω δικαιωμένη και ότι μετά από πολλές προσπάθειες ανταμείβονται οι κόποι μου. Χάρη στη συμπαράσταση της Ενωσης μου, της ΕΠΟ γενικότερα και φυσικά της οικογένειάς μου που είναι πάντα δίπλα μου, νιώθω ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα αλλά και την χανιώτικη διαιτησία. Αυτό που προσπαθώ, είναι το καλύτερο για το ποδόσφαιρο, να μπορέσω να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στο να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Για την Κομισοπούλου, τα πρώτα ερεθίσματα για τη διαιτησία θα έρθουν από τον πατέρα της. Ως διαιτητής, άλλωστε και εκείνος, η Γεωργία θα "παραδειγματιστεί" και θα αποφασίσει να την ακολουθήσει ως ασχολία. «Το ποδόσφαιρο μου άρεσε από πολύ μικρή. Ιδίως λόγω του πατέρα μου, από εκεί κόλλησα το "μικρόβιο", γιατί ήταν κι αυτός διαιτητής.

Επηρεασμένη από τον πατέρα μου και έχοντας τον σαν πρότυπο ακολούθησα τα βήματά του. Στην αρχή βέβαια ήταν πολύ δύσκολα γιατί το να μπεις ως γυναίκα σε ένα τέτοιο χώρο ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ιδίως πριν από 13 χρόνια που ξεκίνησα. Σε κάποια φάση σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά επειδή αγαπάω πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και είδα ότι έχω τις δυνατότητες και τις ικανότητες, συνέχισα κι έχω φτάσει εδώ που έχω φτάσει».

Τι έχεις αντιμετωπίσει στα γήπεδα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχει συναντήσει;

«Στην αρχή ένιωσα μία αμφισβήτηση στις ικανότητές μου. Δέχτηκα λεκτικές επιθέσεις, αλλά και κάποιες άσχημες εκφράσεις και προσπαθούσαν έτσι να με επηρεάσουν. Δεν ακούς όμως τίποτα... Είσαι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, δεν επηρεάζεσαι και όσο να 'ναι προσπαθείς για το καλύτερο. Το ποδόσφαιρο θέλει πολλές θυσίες, πρέπει καταρχήν να το αγαπάς. Με θυσίες και με κόπους κάποια στιγμή ανταμείβεσαι. Τώρα είμαι στο δεύτερο χρόνο που είμαι διεθνής και πιστεύω ότι έχουν ανταμειφθεί οι κόποι αλλά και οι θυσίες μου. Προσπαθώ να φτάσω στο ύπατο αξίωμα της διαιτησίας και νιώθω πολύ υπερήφανη».

 Η Κομισοπούλου ταξιδεύει στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την χανιώτικη και την ελληνική διαιτησία.

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η Γεωργία Κομισοπούλου ήρθε το 2013 στα Χανιά και τονίζει ότι στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, αλλά όλα πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους... «Στην αρχή μέχρι να με μάθουν οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ήταν λίγο δύσκολο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου αποκτήσαμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος προπονητών με έχει τιμήσει και αυτό σίγουρα σημαίνει κάτι για μένα», σημειώνει με υπερηφάνεια.

Οσο για τους συναδέλφους της διαιτητές; «Οι συνάδελφοί μου προσπαθούμε όλοι ώστε οι διαιτησίες μας να είναι δίκαιες και να μην υπάρχουν παράπονα. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ειδικότερα στο να είμαστε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Θέλουμε να μορφωνόμαστε και διαβάζουμε συνεχώς τον κανονισμό.

Γίνονται πάρα πολλές εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις όσον αφορά τον κανονισμό και βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ καλό για μας ότι έχουμε βοηθούς διαιτητές στη Σούπερ Λιγκ, διαιτητές στη Φούτμπολ Λιγκ και ακολουθούν πολλοί ακόμη από κάτω. Για τους στόχους μου, μακάρι να είμαστε πάνω απ' όλα υγιείς και να μπορέσω να φτάσω σε παιχνίδια που θα αφορούν αντρικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο γυναικείο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή (7/2)

16:00: Χανιά – Κέρκυρα: Διαιτητής: Ψυχούλας (Βοιωτίας)

Κυριακή (9/2)

14:45 Α.Ε. Καραϊσκάκης – Εργοτέλης: Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

15:00 Απόλλων Σμύρνης – Πλατανιάς: Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

15:00 Απόλλων Λάρισας – Λεβαδειακός: Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

15:00 Απόλλων Πόντου – ΠΑΣ Γιάννινα: Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Δευτέρα (10/2)

16:00: Παναχαϊκή – Δόξα Δράμας: Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας) 

 

Υποστήριξη: SilkTech