Ολοκληρώθηκε στην Πλαζ η νέα γλίστρα Ναυταθλητικών σκαφών - ΦΩΤΟ

Δευτέρα, Μάρτιος 14, 2022 - 11:30πμ
Εγκαινιάστηκε το Σάββατο

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο η νέα γλίστρα Ναυταθλητικών σκαφών στις δημοτικές εγκαταστάσεις της πλαζ, που όπως είναι γνωστό φιλοξενείται ο δραστήριος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΑΙΟΡ ΙΑΣΩΝ.

Τη γλίστρα χρηματοδότησε ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο ΙΑΣΩΝ πραγματοποίησε και τη μελέτη και την επίπονη διαδικασία αδειοδότησης.
Η κατασκευή δίνει πρόσβαση σε ταχύπλοα σκάφη, ναυταθλητικά σκάφη και υπάρχει η υποδομή να δεχτεί εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ (γερανό).

Η κατασκευή γλίστρας για τα ναυταθλητικά σκάφη, αποτελεί επιθυμία πολλών ετών για την ιστιοπλοϊκή κοινότητα. Ο Δήμος Πατρέων με το έργο αυτό, βάζει τα θεμέλια για την αναβάθμιση του ναυταθλητισμού στην πόλη μας και δείχνει έμπρακτα τη βούληση του να καταστήσει προσβάσιμο το θαλάσσιο μέτωπο στον Πατραϊκό λαό που ασχολείται και με τον αθλητισμό. Ακόμα περισσότερο καθιστά την πλαζ κέντρο αναφοράς για το ναυταθλητισμό της ευρύτερης περιοχής και διευρύνει τις δυνατότητες φιλοξενίας αθλητικών διοργανώσεων.

Στη λιτή τελετή, η οποία συνδυάστηκε με την κοπή της πίτας του ομίλου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος. Έγινε εκτενής συζήτηση για τις δυνατότητες της πόλης όσον αφορά στη φιλοξενία ναυταθλητικών εκδηλώσεων και ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο ευχήθηκαν στα παιδιά του Ομίλου, τα οποία στη συνέχεια μπήκαν στη θάλασσα για να προπονηθούν.

Υποστήριξη: SilkTech