Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Πάτρας στο Μεσολόγγι

Δευτέρα, Μάρτιος 28, 2022 - 4:30μμ
Οι δράσεις και οι αγώνες του Συνδέσμου

Στιγμές συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης ανήμερα της Εθνικής Επετείου του εορτασμού για την 25η Μαρτίου στο Μεσολόγγι. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ποδοσφαιρική ομάδα συμμετείχε σε παρέλαση Εθνικής Επετείου και μάλιστα σε μια πόλη ιστορική. O κόσμος στη θέα των παλαιμάχων ξέσπασε σε χειροκροτήματα σε μια έντονα συγκινησιακή στιγμή, με το λάβαρο των παλαιμάχων να κρατά ο Γιώργος Βέρρας.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στους βετεράνους της πόλεως του Μεσολογγίου και των παλαιμάχων της πόλεως των Πατρών. Το παιχνίδι έγινε στη μνήμη του αείμνηστου προπονητή Τάκη Καρδάμη, προπονητή του Μεσολογγίου αλλά και πολλών ομάδων της Αχαΐας, ο οποίος έφυγε στις 25 Μαρτίου του 2005. Ο Τ. Καρδάμης υπήρξε ο πρώτος προπονητής του ΑΟ Πάτραι το 1967. Το ματς για την ιστορία έληξε 1-1 με γκολ του Μπουρέκα και του Χρ. Μικέ. Την οργάνωση της άψογης φιλοξενίας είχε αναλάβει ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτριος Μαντζουράτος ο οποίος υπήρξε αθλητής της Ολυμπιάδος Πατρών.
Μετά το ματς δόθηκε δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Λύρου και του αντιδημάρχου Νίκου Καραπάνου. Στο γεύμα παρευρέθησαν πάνω από 60 άτομα, ενώ με τα τραγούδια του ξεσήκωσε τον κόσμο ο παλαίμαχος άσσος του Μεσολογγίου αλλά και του ΝΟΠ (ήταν και ποδοσφαιριστής αλλά και πολίστας), Γιάννης Δελαπόρτας. Επίσης τραγούδησε και ο πατρινός Παλαίμαχος τερματοφύλακας Γιώργος Βέρρας ο οποίος ήταν και ο σημαιοφόρος της παρέλασης για τους παλαιμάχους.


Σήμερα αγώνας στη μνήμη Θ. Ανδριόπουλου και Ν. Λεβεντάκου
Σήμερα Δευτέρα (17:30) οι παλαίμαχοι της Πάτρας θα δώσουν αγώνα στη μνήμη δυο ποδοσφαιριστών του Πατρέα στο γήπεδο του Πανιωνίου/Αχιλλέα. Του Θανάση Ανδριόπουλου που έφυγε στις 28/03/1988 και του Νίκου Λεβεντάκου που έφυγε 28/03/2021.


Την Πέμπτη εθελοντική αιμοδοσία
Παράλληλα, το τριήμερο 31/03-02/04 οι παλαίμαχοι διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Γεωργίου στην κινητή μονάδα που θα βρίσκεται στο άνω μέρος της πλ. Γεωργίου. Όλοι οι παλαίμαχοι θα ειδοποιηθούν να δώσουν αίμα.
Στήν μνήμη τού Τάκη Καρδάμη τό παιχνίδι μεταξύ των βετεράνων Μεσολογγίου και παλαιμάχων Πάτρας . 25 Μαρτίου 2022
Αξέχαστος αυτός ο σπουδαίος προπονητής πού διετέλεσε το 1966 προπονητής στην
ΑΕΜ Μεσολογγίου αλλά και σε πολλές ομάδες της Αχαΐας.
Ο Τάκης Καρδάμης υπήρξε ο πρώτος προπονητής στό ιστορικό ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ τό 1967.
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, δέντρο, μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που στέκονται και γρασίδι

Υποστήριξη: SilkTech