Οδοιπορικό Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Πάτρας - Οι 10+1 βρύσες της Αχαΐας

Σάββατο, Σεπτέμβριος 19, 2020 - 4:02μμ
Ο Μ.Ο.Π στα πλαίσια των εκδηλώσεων μοτοσικλετιστικού ενδιαφέροντος διοργανώνει το Σ/Κ 3 και 4 Οκτώβρη 2020 το 1ο οδοιπορικό από μια "σειρά" παρόμοιων εκδηλώσεων με τίτλο "Οι θησαυροί των δρόμων" και θέμα "10+1 βρύσες της Αχαΐας vol.1". 
    'Όπως όλοι γνωρίζετε το "οδοιπορικό" ΔΕΝ είναι μια αγωνιστική εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη του ταχύτερου αναβάτη...είναι ένα ¨κυνήγι κρυμμένου θησαυρού"(για να χρησιμοποιήσουμε και μια κατά κύριο λόγο "δική μας" καρναβαλική περιγραφή) με σκοπό την ανάδειξη περιοχών του νομού μας, με ιδιαίτερη ομορφιά και ταυτόχρονα τη γνωριμία και κοινωνική αλληλεγγύη των μοτοσικλετιστών.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
  
     200+.. χιλιόμετρα απολαυστικής οδήγησης περιμένουν τους φίλους μοτοσικλετιστές που θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους. Ένα λεπτομερές Road Book και μια χαμηλή Μ.Ω.Τ. (μέση ωριαία ταχύτητα) είναι τα "όπλα" που θα δώσουμε στους συμμετέχοντες το Σάββατο 3/10/20 (για όσους επισκεφτούν την πόλη μας από το Σάββατο, υπάρχουν "ευνοϊκές χρεώσεις" σε ξενοδοχειακές μονάδες) και την Κυριακή 4/10/20 κατά τη διάρκεια του γραμματειακού ελέγχου. 
    Το γνωστό μαθηματικό αποτέλεσμα της εξίσωσης (χιλ.απόσταση+ μ.ω.τ.) θα μας δώσει και το επιθυμητό αποτέλεσμα (ιδανικό χρόνο) και την απαραίτητη δόση "περιπέτειας".
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
    Οι κατηγορίες στις οποίες θα συμμετέχουν οι αναβάτες είναι:
1) κατηγορία 1 (με αριθμό συμμετοχής 101 και άνω) για μοτοσικλετιστές που θα συμμετάσχουν ΜΟΝΟΙ τους (SOLO).
2)κατηγορία 2 (με αριθμό συμμετοχής201 και άνω) για μοτοσικλετιστές που θα συμμετάσχουν με ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ (SOLO..+)
3)κατηγορία 3 (με αριθμό συμμετοχής 301 και άνω) για μοτοσικλετιστές που θα συμμετάσχουν σαν ΟΜΑΔΑ (ΤΕΑΜ) των τριών μοτοσυκλετών.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ
 
    Η εκκίνηση του 1ου οδοιπορικού του Μ.Ο.Π. θα γίνει από τα γραφεία του ομίλου μας [Μιχαήλ Ψελλού και Παναχαϊκού..οδηγίες στο Google Maps] την Κυριακή 4/10/2020. Η διαδικασία για τις κατηγορίες 1&2 θα γίνει με την εκκίνηση 2(ΔΥΟ) μοτοσυκλετών ανά λεπτό της ώρας (ανάλογα βέβαια τον αριθμό συμμετεχόντων μπορεί να γίνει και ανά 3(ΤΡΕΙΣ) μοτοσυκλέτες ανά λεπτό. Για την κατηγορία 3 θα γίνει ανά ΤΕΑΜ(ΤΡΕΙΣ μοτοσυκλέτες) και ανά λεπτό της ώρας.
    Οι μοτοσυκλέτες θα είναι σταθμευμένες σε απόσταση 2 μέτρων κατά μήκος της οδού Μιχ.Ψελλού, έτσι ώστε να τηρήσουμε τα απαραίτητα πρωτόκολλα Covid-19. Επίσης, η γραμματεία της εκδήλωσης θα λειτουργήσει σε ανοιχτό χώρο κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό του οδοιπορικού συμβάλλοντας έτσι σε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους μας. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών, η γραμματεία θα λειτουργήσει σε στεγασμένο χώρο όπου θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τον Covid-19( χρήση μάσκας υποχρεωτικά και τήρηση αποστάσεων).
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μοτοσικλετιστές, κάτοχοι άδειας οδήγησης και ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματός τους. Επίσης, θα πρέπει η λειτουργική κατάσταση της μοτοσικλέτας τους να είναι ασφαλής για τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς.
    Το κόστος δικαιώματος συμμετοχής ορίζεται στα 15ευρώ για την κατηγορία 1(SOLO), στα 20 ευρώ για την κατηγορία2(SOLO..+) και στα 45 ευρώ για την κατηγορία 3(TEAM).
    H έναρξη συμμετοχών αρχίζει την Παρασκευή 25/9/20 και λήγει την Πέμπτη 1/10/20.
    Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται διαδικτυακά σε συγκεκριμένη φόρμα στο                                       και στα γραφεία του ομίλου. Επίσης τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6972384699 (κ.Κώστας Κουβελιώτης, έφορος εκδρομικού του Μ.Ο.Π.) από 10.00  έως 13.00 και από 18.00 έως 22.00 καθημερινά από 25/9/20 έως 1/10/20. 
Υ.Γ. στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται  1 μερίδα σουβλάκια συνοδευόμενο από πατάτες και αναψυκτικό ή μπύρα 330ml.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
    Ο Μ.Ο.Π. γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες για ασφαλείς εκδηλώσεις, έχει ήδη ενημερώσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδος (η οποία είναι και αρωγός της εκδήλωσης) αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για τη λήψη μέτρων κυκλοφορίας και φυσικά το Δήμο Πατρέων. Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης ο Μ.Ο.Π. έχει προβλέψει 10 σημεία ελέγχου διαδρομής (Σ.Ε.Δ.) και τεχνική υποστήριξη με εξειδικευμένο όχημα και προσωπικό.
     Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν ευνοϊκότερες χρεώσεις είναι
1) HOTEL ASTIR
2)HOTEL POSEIDON PALACE
   Επίσης, περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την πορεία της εκδήλωσης.  
Υποστήριξη: SilkTech