«Ο Βέγγος γίνεται αλλαγή, αλλά το παιχνίδι δεν γίνεται να συνεχισθεί!» -ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, Μάρτιος 20, 2024 - 10:11πμ
Μία ημέρα σαν σήμερα, η ποδοσφαιρική ομάδα των δημοσιογράφων ηττάται από την αντίστοιχη των ηθοποιών, με τον Θανάση Βέγγο να δίνει μία διαφορετική παράσταση

Η κρατική τηλεόραση δεν αναγνώριζε τα πνευματικά δικαιώματα των ηθοποιών και αυτοί έπρεπε να αντιδράσουν. Στην προσπάθεια να ενισχύσουν το κοινό τους ταμείο, διεξήγαγαν αναμέτρηση με αντίπαλους τους δημοσιογράφους.
Το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, η ιστορική Νέα Φιλαδέλφεια, έσφιξε από κόσμο, με την παρουσία 40.000 φιλάθλων να δίνουν το βροντερό «παρών» με σκοπό να παρακολουθήσουν τα ινδάλματά τους. Και κυρίως τον Θανάση Βέγγο, τον απόλυτο αστέρα εκείνης της εποχής.
Το χρονικό της αναμέτρησης
Η ζέση του κοινού ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα την έξαρση της μαύρης αγοράς. Όσοι θέλησαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση υποχρεώθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 80 δραχμών. Όπως κι έγινε, λοιπόν, με τις δύο πλευρές να χαρίζουν ένα χορταστικό παιχνίδι.
Αποκορύφωμα όλων, η είσοδος του Βέγγου στο δεύτερο ημίχρονο. Ο βραχύσωμος και ευρέως συμπαθής ηθοποιός, έδειξε ότι κατέχει το άθλημα, σημειώνοντας δύο τέρματα σε μόλις 45 λεπτά. Αμφότερα από το ύψος του πέναλτι, ενώ προς ικανοποίηση των φιλάθλων, χάρισε αρκετές ακόμη θεαματικές φάσεις.
«Ο Βέγγος γίνεται αλλαγή αλλά το παιχνίδι δεν γίνεται να συνεχισθεί»
Αυτός ήταν ο τίτλος της «Αθλητικής Ηχούς», λίγες λέξεις οι οποίες αποτύπωναν τα όσα ακολούθησαν πριν την λήξη του παιχνιδιού. Το μεγάλο αστέρι της αναμέτρησης αποχωρεί για να τον αντικαταστήσει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και περίπου 5.000 θαυμαστές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
Ντελίριο για τον Βέγγο, ο οποίος αποθεώθηκε, σαν να ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα ή ο Γιόχαν Κρόιφ. Με το πέρας την αναμέτρησης (η οποία ήταν ανέφικτο να συνεχιστεί), ο τότε 51χρονος ηθοποιός επισκέφθηκε τα αποδυτήρια των δημοσιογράφων για να τους πικάρει φιλικά: «Καλοί μου άνθρωποι, συγγνώμη αν σας κούρασα».
Εν τέλει, άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι, με τους ηθοποιούς να δέχονται την αγάπη, αλλά και την οικονομική συνεισφορά του κοινού και με τους αντιπάλους να φεύγουν νικητές με σκορ 5-3. Μία σύντομη αναδρομή στην δεκαετία του '80 και στον ρομαντισμό που διακατείχε εκείνη την εποχή. Φανταστείτε κάτι ανάλογο σήμερα, αλλά και πόσα εισιτήρια θα έκοβε ένα παρόμοιο εγχείρημα...


www.bnsports.gr

Υποστήριξη: SilkTech