Ο ΠΣΑΤ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία

Δευτέρα, Οκτώβριος 18, 2021 - 11:07μμ
ΠΣΑΤ

Ανακοίνωση του  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) που  είναι πάντα πρωτοπόρος στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΣΑΤ στηρίζει τον ΕΔΟΕΑΠ και την εθελοντικήαιμοδοσία, που διοργανώνει σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών«ΕΛΠΙΣ», τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου (10:00–14:00) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ» του κτηρίου της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον 1ο όροφο.

Συνάδελφοι,

Η αιμοδοσία είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία, που διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτάκαι είναι απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας.Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα δεν λύνει το πρόβλημα. Για να εξασφαλιστεί επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι της covid 19 (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας -μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων).

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει απαραιτήτως να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Επίσης, κατά την προσέλευσή τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Προς διευκόλυνση των αιμοδοτών που δε διαθέτουν rapid test, αυτά θα διενεργούνται επί τόπου σε ειδικό χώρο.


Η κινητή μονάδα του ΕΛΠΙΣ, με το ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας».

Υποστήριξη: SilkTech