Ο ΝΟΠ για το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας J/24

Παρασκευή, Μάιος 3, 2019 - 9:34μμ

Ο ΝΟΠ με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει τους αγώνες στην Πάτρα και διαβιβάζει, με ανακοίνωσή του, τα συγχαρητήρια στον ΙΟΠ για την σπουδαία πρωτοβουλία και εκφράζει τις ευχές τους για την επιτυχία τους:

"Παράλληλα σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών Ι.Ο.Π. - Patras Sailing Club υποστηρίζει έμπρακτα την διοργάνωση προσφέροντας τους ξενώνες στις εγκαταστάσεις του, για την φιλοξενία αθλητικής αποστολής από την Γερμανία.

Αυτή είναι η εικόνα της Πάτρας που θέλουμε. Ανοικτής, φιλόξενης, αλληλέγγυας και Ευρωπαϊκής/διεθνούς. Είναι απόλυτη ανάγκη να στρατευθούμε όλοι στο κοινό όραμα για ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, με την άμεση δημιουργία ουσιαστικών υποδομών (μαρίνας, γερανών, γλιστρών, αποθηκών σκαφών κ.α) αναδεικνύοντας την παντοτινή σχέση της Πάτρας με την θάλασσα και το λιμάνι της που θα αποδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην πόλη και στους κατοίκους της.

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών είναι διοργανωτής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24, το οποίο θα γίνει στην Πάτρα, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2019. 

Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στον μόλο της Αγ. Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας, επιλογή η οποία έγινε προκειμένου να δώσουμε στον πατρινό μια ξεχωριστή εικόνα, με γνώμονα την άποψη ότι μία διοργάνωση στο κέντρο της πόλης όχι μόνο δεν θα διαταράξει τον ρυθμό και τη ζωή των πολιτών αλλά θα διανθήσει την καθημερινότητά τους και θα προσθέσει σε ποιότητα, αξία αλλά και έσοδα.

Η διοργάνωση θα προσελκύσει πάνω από 250 αθλητές από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, με συμμετοχές ομάδων από Γερμανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αμερική και φυσικά την Ελλάδα, με 35 ομάδες να έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται. 
Τον αγώνα θα πλαισιώσουν διεθνείς αλλά και Έλληνες κριτές και στελέχη αγώνων, με Πρόεδρο επιτροπής αγώνα, τον Σούλη Παπαντωνίου, με εμπειρία από τους Ολυμπιακούς αγώνες και από ιστιοπλοϊκούς αγώνες όπως το Sydney Hobart και πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η διοργάνωση ξεκίνησε να προετοιμάζεται εδώ και 4 χρόνια, με παρουσιάσεις της Πάτρας και promotion στο συνέδριο της κλάσης στην Αμερική το 2016, στην Garda (Ιταλία) το 2017, και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία πέρσι.

Το σκάφος J/24 είναι ένα 5θέσιο σκάφος στο οποίο αγωνίζονται αθλητές από όλες τις ηλικίες, πολύ δημοφιλές ιδιαίτερα στην Αμερική, στην Ιαπωνία και σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη. Ειδικότερα, στη χώρα μας περιοχές όπως η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη έχουν μεγάλη δραστηριότητα και μάλιστα έχουν να επιδείξουν ομάδες με διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος).

Θα συμμετέχουν πολλές ελληνικές ομάδες από τα Χανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την περιοχή του κέντρου (Αθήνα), το Ηράκλειο καθώς και ομάδα της Πάτρας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Από τους ξένους έχει δηλώσει ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πολλοί διακριθέντες αθλητές με ευρωπαϊκούς τίτλους και 8 γερμανικές ομάδες με νεανικά πληρώματα".

Ιστοσελίδα Αγώνα http://j24europeans2019.gr/

Υποστήριξη: SilkTech